Annonce
Annonce
Annonce
Politik

Tilløkke: S udnævner Løkke til trippel-danmarksmester

Lars Løkkes periode som statsminister var rekorddyr for Danmark, siger S.

Gem til liste

Lars Løkke Rasmussens danmarksrekorder

Lars Løkke Rasmussen var statsminister fra 5. april 2009 til 3. oktober 2011. Forud for Venstres landsmøde i weekenden kritiserer Socialdemokraterne Venstres formand.

Danmarksrekord nr. 1
Danmark mistede 132.000 private job - eller 130 job per dag - i de to et halvt år Løkke var statsminister.

Det viser et svar fra Beskæftigelsesministeriet til Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

DOKUMENTATION (eksternt link)

Danmarksrekord nr. 2
Da VK-regeringen i maj 2010 indgik en skattereform med Dansk Folkeparti gav de Danmarks 100 rigeste personer en gennemsnitlig årlig skattelettelse på 2,7 millioner kroner.

Det viser et svar fra Skatteministeriet til Folketingets Skatteudvalg.

DOKUMENTATION (eksternt link)

Danmarksrekord nr. 3
I sin tid som statsminister gennemførte Løkke 101 skatte- og afgiftsstigninger for erhverslivet.

Det viser et svar fra Skatteministeriet til Folketingets Skatteudvalg.

DOKUMENTATION (eksternt link)

Når Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i morgen træder op på talerstolen ved partiets landsmøde i Herning, fortjener han ikke de klapsalver, som partiets medlemmer uden tvivl vil tildele ham.

Sådan lyder beskeden fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

»Når man kigger på, hvad Lars Løkke Rasmussen har udrettet i den korte tid, han stod i spidsen for Danmark som statsminister (april 2009 til oktober 2011, red.), så slog han jo nogle bemærkelsesværdige danmarksrekorder«, siger han.

LÆS OGSÅ Løkke hældte 101 afgifter ud over erhvervslivet

I de to et halvt år Lars Løkke Rasmussen regerede Danmark mistede landet 132.000 private job, de allerrigeste modtog millionskattelettelser og erhvervslivet blev ramt af 101 nye skatte- og afgiftsstigninger.

S: Løkke har ikke svarene
Selv om historierne enkeltvis har været bragt i medierne inden for de seneste par år, mener Socialdemokraternes politiske ordfører, at det er korrekt at rette kritikken mod Løkke inden weekendens landsmøde.

»Når han på den korte tid som statsminister formåede at sætte rekord i både antallet af tabte arbejdspladser, milliongaver til vores allermest velhavende og samtidig gjorde det sværere for erhvervslivet, så kan han jo ikke påstå, at han har svaret på den situation, Danmark står i nu«, siger han.

LÆS OGSÅ Venstre stemmer for »trøstesløs« finanslov

Det var en kort tid for Danmark, men et dyrt bekendtskab.

Magnus Heunicke (S) om Lars Løkke Rasmussen tid som statsminister

Magnus Heunicke mener, at man skal se på både den enkelte politikers konkrete forslag og samvittighed, når man vurderer vedkommende.

Og ifølge den politiske ordfører leverede Løkke ikke i sin tid som statsminister

»Det var en kort tid for Danmark, men et dyrt bekendtskab«.

Lyttede ikke til vismænd
Han tiltræder lige efter finanskrisen er brudt ud, så faldet i antal job er vel en naturlig konsekvens?

»Vi kan se, at Danmark blev ramt hårdere end vores nabolande i Europa af den økonomiske krise. Vi var ikke forberedt på det. Og da han var finansminister op til krisen, så var det også hans ansvar at lytte til de advarsler, der var fra vismænd og Nationalbanken om, at det her vil gå galt. Det formåede han ikke som finansminister. Så da han tog over som statsminister, gik det helt galt«.

LÆS OGSÅ Thorning til Venstre: Jeg forstår jer ikke

Magnus Heunicke mener ikke, at Lars Løkke Rasmussens skattelettelser til de allerrigeste ville have gang på jord hos selv de mest økonomisk højreorienterede.

Ikke engang den vådeste drøm hos Tea Party-bevægelsen på den yderste del af den amerikanske højrefløj ville have så store skattelettelser til de rigeste.

Magnus Heunicke (S)

»Ikke engang den vådeste drøm hos Tea Party-bevægelsen på den yderste del af den amerikanske højrefløj ville have så store skattelettelser til de rigeste. Det er en enestående politisk bedrift at give så store millionskattelettelser til den allerrigeste promille af en nations indbyggere«.

Det lyder lidt hult, når I selv har været med til at finansiere skattelettelser for 4,6 milliarder i jeres skattereform?

»Det, vi gjorde, var at løfte 75.000 danskere ud af topskatten, og det kommer mellemindkomstfamilierne til gode. Det er noget helt andet«.

LÆS OGSÅ Borgerlige om skat til de rige: »Hul i hovedet«

Da statsministeren talte på Dansk Industris topmøde 26. september, sagde hun: »regeringen har ingen planer om nye generelle forhøjelser af afgifter, erhvervsskatter eller indkomstskatter. Det er mit klare budskab til jer«. Halvanden måned senere vedtager I en finanslov med Enhedslisten, hvor der er forhøjelse af skatterne. Er det ikke lidt hyklerisk at pege fingre ad Lars Løkke?

»Nej, slet ikke. Det, vi gjorde med finansloven, var at fjerne Lars Løkkes egen fedtafgift plus et par andre planlagte afgiftsforhøjelser. Dem fjerner vi ved en lille forhøjelse af bundskatten, så det regnestykke går fuldstændig op i forhold til skatteniveauet i Danmark, og det er også det, som vismændene siger«.

PolitikenPlus
 • Søren k påskebord Slip for at stå i køkkenet og få lækker mad, der er lige til at stille på påskebordet.

  Pluspris 220 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
 • Skammel Étbenet skammel til opgaver i de lave højder. Den étbenede skammel følger kroppens bevægelser når du vipper og drejer på den unikke, buede fod. Sid godt og undgå belastninger på ryg og knæ.

  Pluspris 269 kr. Alm. pris 319 kr. Køb
 • Wild Card Køb dit Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 725 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2014 ? både sommer, i efterårsferien og til det hyggelige julemarked.

  Pluspris 725 kr. Alm. pris 850 kr. Køb
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb