Annonce
Annonce
Annonce
Politik

V: Socialdemokraternes kritik er et udtryk for panik

Ellen Trane Nørby mener, at Socialdemokraterne burde kigge fremad frem for bagud.

Gem til liste

Lars Løkke Rasmussens danmarksrekorder

Lars Løkke Rasmussen var statsminister fra 5. april 2009 til 3. oktober 2011. Forud for Venstres landsmøde i weekenden kritiserer Socialdemokraterne Venstres formand.

Danmarksrekord nr. 1
Danmark mistede 132.000 private job - eller 130 job per dag - i de to et halvt år Løkke var statsminister.

Det viser et svar fra Beskæftigelsesministeriet til Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

DOKUMENTATION (eksternt link)

Danmarksrekord nr. 2
Da VK-regeringen i maj 2010 indgik en skattereform med Dansk Folkeparti gav de Danmarks 100 rigeste personer en gennemsnitlig årlig skattelettelse på 2,7 millioner kroner.

Det viser et svar fra Skatteministeriet til Folketingets Skatteudvalg.

DOKUMENTATION (eksternt link)

Danmarksrekord nr. 3
I sin tid som statsminister gennemførte Løkke 101 skatte- og afgiftsstigninger for erhverslivet.

Det viser et svar fra Skatteministeriet til Folketingets Skatteudvalg.

DOKUMENTATION (eksternt link)

Jeg tror ikke, at man behøver have en lang uddannelse for at se, at den krise, som har ramt alle andre lande, ikke er Venstres skyld.

Ellen Trane Nørby (V)

Socialdemokraternes kritik af Venstre preller af på partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Hun kan ikke genkende den kritik af hendes partiformand Lars Løkke Rasmussen, som Socialdemokraterne i dag er kommet med.

Socialdemokraterne udnævnte Lars Løkke som rekordholder i mistede arbejdspladser, millionskattelettelser samt afgifts- og skattestigninger til erhvervslivet.

Ifølge Venstres politiske ordfører er Socialdemokraternes kritik et udtryk for panik.

»Socialdemokraterne bruger al deres tid på at kigge bagud og kritisere alle andre. Det tror jeg ikke er det, Danmark har behov for. Vi står midt i en krisetid.«, siger Ellen Trane Nørby.

LÆS OGSÅ Tilløkke: S udnævner Løkke til trippel-danmarksmester

I de to et halvt år Lars Løkke Rasmussen regerede Danmark, fra april 2009 til oktober 2011, mistede landet 132.000 private job, de allerrigeste modtog millionskattelettelser og erhvervslivet blev ramt af 101 nye skatte- og afgiftsstigninger.

S åbner op for gamle sager
Selv om sagerne har været oppe at vende i medierne inden for de seneste par år, mener Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, at det er okay at ribbe op i Løkkes statsministertid forud for Venstres landsmøde i Herning i weekenden.

Ellen Trane Nørby, der røg 130 job per dag i Lars Løkke Rasmussens regeringsperiode. Det kan du vel ikke bare affeje?

»Jo, jeg tror sådan set, at man har behov for at kigge på, hvilke udfordringer Danmark står overfor. At komme med løsninger i stedet for at kritisere alle andre«, siger hun og tilføjer:

»Vi bruger hver dag og har brugt alle vores kræfter, da vi sad i regering, men også i oppositionen på at skabe løsninger, arbejdspladser og vækst i Danmark. Og det er vel egentlig det, danskerne forventer«.

LÆS OGSÅ Løkke hældte 101 afgifter ud over erhvervslivet

Hvis du kigger på kritikpunkterne, er der så nogle af punkterne, der er berettiget?

»Jeg tror ikke, at man løser Danmarks problemer ved at botanisere i fortiden. Det ville klæde Socialdemokraterne, at det, i stedet for at kritisere andre, tog arbejdstøjet på og kom i gang med at finde løsninger sammen med os«.

V: S bruger al deres tid på at kritisere andre
Magnus Heunicke mener ikke, at Lars Løkke har svarene på den situation, Danmark står i nu. Har han ret i det?

»Vi står op hver dag for at sørge for, at Danmark kommer helskindet igennem den økonomiske krise, som har ramt hele verden. Socialdemokraterne bruger så deres tid på at kritisere andre. Det er den markante forskel«.

Ellen Trane Nørby gør det klart, at Venstre er klar over den økonomiske krise, som Danmark og rigtig mange andre lande står i.

Vi har været meget ærlige omkring krisen.

Ellen Trane Nørby (V)

»Vi har været meget ærlige omkring krisen. Det var vi før valget, og det har vi været efter valget i forhold til de udfordringer, det giver for det danske samfund. Mens vi lavede reformer og sørgede for, at der kom orden i økonomien, rendte Socialdemokraterne rundt og lovede guld og grønne skove«, siger hun.

LÆS OGSÅ Venstre stemmer for »trøstesløs« finanslov

Den politiske ordfører henviser blandt andet til løfter om to lærere i hver klasse og maksimalt 24 elever i klassen.

Det vil sige, at du ikke er enig i Magnus Heunicke i, at Lars Løkke ikke leverede i sin tid som statsminister?

»Ja, det har han overhovedet ikke ret i. Danmark blev ligesom alle ramt af en global krise. Jeg ved godt, at Socialdemokraterne og Magnus Heunicke mener, at det var Venstres skyld. Men jeg tror ikke, at man behøver have en lang uddannelse for at se, at den krise, som har ramt alle andre lande, ikke er Venstres skyld«.

Ingen kommentarer fra Løkke
Hun mener, at Danmark stod godt rustede, da krisen ramte.

»Vi havde afviklet gælden igennem de gode år. Vi er et af de lande, som også efter de første mange voldsomme nedskæringer efter krisen, står bedre rustet end mange andre lande. Netop fordi vi havde ført en ansvarlig økonomisk politik op igennem nullerne«.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.

PolitikenPlus
 • Søren k påskebord Slip for at stå i køkkenet og få lækker mad, der er lige til at stille på påskebordet.

  Pluspris 220 kr. Alm. pris 269 kr. Køb
 • Skammel Étbenet skammel til opgaver i de lave højder. Den étbenede skammel følger kroppens bevægelser når du vipper og drejer på den unikke, buede fod. Sid godt og undgå belastninger på ryg og knæ.

  Pluspris 269 kr. Alm. pris 319 kr. Køb
 • Wild Card Køb dit Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 725 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2014 ? både sommer, i efterårsferien og til det hyggelige julemarked.

  Pluspris 725 kr. Alm. pris 850 kr. Køb
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb