Annonce
Annonce
Annonce
Politik

V: Socialdemokraternes kritik er et udtryk for panik

Ellen Trane Nørby mener, at Socialdemokraterne burde kigge fremad frem for bagud.

Gem til liste

Lars Løkke Rasmussens danmarksrekorder

Lars Løkke Rasmussen var statsminister fra 5. april 2009 til 3. oktober 2011. Forud for Venstres landsmøde i weekenden kritiserer Socialdemokraterne Venstres formand.

Danmarksrekord nr. 1
Danmark mistede 132.000 private job - eller 130 job per dag - i de to et halvt år Løkke var statsminister.

Det viser et svar fra Beskæftigelsesministeriet til Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

DOKUMENTATION(eksternt link)

Danmarksrekord nr. 2
Da VK-regeringen i maj 2010 indgik en skattereform med Dansk Folkeparti gav de Danmarks 100 rigeste personer en gennemsnitlig årlig skattelettelse på 2,7 millioner kroner.

Det viser et svar fra Skatteministeriet til Folketingets Skatteudvalg.

DOKUMENTATION(eksternt link)

Danmarksrekord nr. 3
I sin tid som statsminister gennemførte Løkke 101 skatte- og afgiftsstigninger for erhverslivet.

Det viser et svar fra Skatteministeriet til Folketingets Skatteudvalg.

DOKUMENTATION(eksternt link)

Jeg tror ikke, at man behøver have en lang uddannelse for at se, at den krise, som har ramt alle andre lande, ikke er Venstres skyld.

Ellen Trane Nørby (V)

Socialdemokraternes kritik af Venstre preller af på partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Hun kan ikke genkende den kritik af hendes partiformand Lars Løkke Rasmussen, som Socialdemokraterne i dag er kommet med.

Socialdemokraterne udnævnte Lars Løkke som rekordholder i mistede arbejdspladser, millionskattelettelser samt afgifts- og skattestigninger til erhvervslivet.

Ifølge Venstres politiske ordfører er Socialdemokraternes kritik et udtryk for panik.

»Socialdemokraterne bruger al deres tid på at kigge bagud og kritisere alle andre. Det tror jeg ikke er det, Danmark har behov for. Vi står midt i en krisetid.«, siger Ellen Trane Nørby.

LÆS OGSÅ Tilløkke: S udnævner Løkke til trippel-danmarksmester

I de to et halvt år Lars Løkke Rasmussen regerede Danmark, fra april 2009 til oktober 2011, mistede landet 132.000 private job, de allerrigeste modtog millionskattelettelser og erhvervslivet blev ramt af 101 nye skatte- og afgiftsstigninger.

S åbner op for gamle sager
Selv om sagerne har været oppe at vende i medierne inden for de seneste par år, mener Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, at det er okay at ribbe op i Løkkes statsministertid forud for Venstres landsmøde i Herning i weekenden.

Ellen Trane Nørby, der røg 130 job per dag i Lars Løkke Rasmussens regeringsperiode. Det kan du vel ikke bare affeje?

»Jo, jeg tror sådan set, at man har behov for at kigge på, hvilke udfordringer Danmark står overfor. At komme med løsninger i stedet for at kritisere alle andre«, siger hun og tilføjer:

»Vi bruger hver dag og har brugt alle vores kræfter, da vi sad i regering, men også i oppositionen på at skabe løsninger, arbejdspladser og vækst i Danmark. Og det er vel egentlig det, danskerne forventer«.

LÆS OGSÅ Løkke hældte 101 afgifter ud over erhvervslivet

Hvis du kigger på kritikpunkterne, er der så nogle af punkterne, der er berettiget?

»Jeg tror ikke, at man løser Danmarks problemer ved at botanisere i fortiden. Det ville klæde Socialdemokraterne, at det, i stedet for at kritisere andre, tog arbejdstøjet på og kom i gang med at finde løsninger sammen med os«.

V: S bruger al deres tid på at kritisere andre
Magnus Heunicke mener ikke, at Lars Løkke har svarene på den situation, Danmark står i nu. Har han ret i det?

»Vi står op hver dag for at sørge for, at Danmark kommer helskindet igennem den økonomiske krise, som har ramt hele verden. Socialdemokraterne bruger så deres tid på at kritisere andre. Det er den markante forskel«.

Ellen Trane Nørby gør det klart, at Venstre er klar over den økonomiske krise, som Danmark og rigtig mange andre lande står i.

Vi har været meget ærlige omkring krisen.

Ellen Trane Nørby (V)

»Vi har været meget ærlige omkring krisen. Det var vi før valget, og det har vi været efter valget i forhold til de udfordringer, det giver for det danske samfund. Mens vi lavede reformer og sørgede for, at der kom orden i økonomien, rendte Socialdemokraterne rundt og lovede guld og grønne skove«, siger hun.

LÆS OGSÅ Venstre stemmer for »trøstesløs« finanslov

Den politiske ordfører henviser blandt andet til løfter om to lærere i hver klasse og maksimalt 24 elever i klassen.

Det vil sige, at du ikke er enig i Magnus Heunicke i, at Lars Løkke ikke leverede i sin tid som statsminister?

»Ja, det har han overhovedet ikke ret i. Danmark blev ligesom alle ramt af en global krise. Jeg ved godt, at Socialdemokraterne og Magnus Heunicke mener, at det var Venstres skyld. Men jeg tror ikke, at man behøver have en lang uddannelse for at se, at den krise, som har ramt alle andre lande, ikke er Venstres skyld«.

Ingen kommentarer fra Løkke
Hun mener, at Danmark stod godt rustede, da krisen ramte.

»Vi havde afviklet gælden igennem de gode år. Vi er et af de lande, som også efter de første mange voldsomme nedskæringer efter krisen, står bedre rustet end mange andre lande. Netop fordi vi havde ført en ansvarlig økonomisk politik op igennem nullerne«.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.

PolitikenPlus
 • Stendig Kalender 2015 Stor kalender til væggen (122 x 91 cm.) designet i 1966 af Massimo Vignelli. Politiken Plus ejer det nordiske agentur på kalenderen og er dermed eneforhandler i Danmark.

  Pluspris 420 kr. Alm. pris 499 kr. Køb
 • Væg- & bordur Det store ur Tile måler 25 x 25 x 8 cm. og kan enten stå alene eller hænges op på væggen. Uret er lavet i keramik, med visere af bambus. Et unikt ur fra det Hollandske firma Leff Amsterdam.

  Pluspris 895 kr. Alm. pris 1.119 kr. Køb
 • Rejsetaske Retro Travel bag er en videreudvikling af Ørskovs store salgssucces fra 70'erne. Stor, funktionel og flot rejsetaske til de små rejser, eller som taske til håndbaggagen.

  Pluspris 1.499 kr. Alm. pris 1.799 kr. Køb
 • Møbel til småbørn Stol fra Hindevadgaard med to funktioner: én til spisning ved spisebordet og én til leg ved lavt bord. Design, kvalitet og sikkerhed er helt i top og stolen kan gå i arv til næste generation.

  Pluspris 3.995 kr. Alm. pris 4.995 kr. Køb
 • Kit til fødder og hænder Træningskit til hænder og fødder. Forebyg og afhjælp smerter, og opbyg din kropsholdning igen. Du kan tage sættet med overalt, og træne når det passer dig. Alt hvad du har brug for følger med.

  Pluspris 109 kr. Alm. pris 129 kr. Køb