Annonce
Annonce
Annonce
Politik

K-ledelse tier om Behnkes afgang

Konservativ retsordfører trækker sig som formand for Rådet for Sikker Trafik.

Gem til liste

Konsekvenserne af Tom Behnkes lønfråseri som formand for Rådet for Sikker Trafik er uvisse.

Den konservative retsordfører er til morgen blevet udsat for hård kritik af Rigsrevisionen og har efterfølgende valgt at trække sig fra formandsposten.

LÆS OGSÅ Lønfrås koster Tom Behnke formandspost

I den konservative folketingsgruppe er der ingen, der ønsker at udtale sig om partifællen. Det oplyser pressechef Troels Krog.

Politiken.dk har prøvet at ringe direkte til både formand Lars Barfoed og gruppeformand Brian Mikkelsen for at høre, om Behnke oven på denne sag kan beholde sine ordførerskaber, men ingen af opkaldene er blevet besvaret.

Lønforhøjelse til tidligere bekendt
Det var en artikel i Jyllands-Posten, der til morgen fældede Tom Behnke.

I den blev det beskrevet, hvordan Behnke i strid med Rådet for Sikker Trafiks vedtægter har givet direktør Anders Rosbo lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse uden at orientere hverken Justitsministeriet eller Sikker Trafiks forretningsudvalg.

LÆS OGSÅKonservativ giver eks-medarbejder superløn for offentlige kroner

Angiveligt betyder det, at Anders Rosbo, der i øvrigt har en fortid som kommunikationsrådgiver hos de konservative, har fået udbetalt en løn, der inklusiv pension og værdien af fri bil er steget med 27 procent fra 2007 til 2011.

I morges, inden Rigsrevisionens kritik blev præsenteret, og Tom Behnke offentliggjorde, at han trækker sig, blev Lars Barfoed fanget på TV 2 News.

Her sagde han, at han opfattede sagen som et anliggende mellem Tom Behnke, Rådet for Sikker Trafik og justitsminister Morten Bødskov (S).

PolitikenPlus
 • Postkasse Ny model postkasse, som er fremstillet i galvaniseret lakeret stål, og som kommer i et væld af smukke farver. Postkassen er monteret med 6 skift Rukolås.

  Pluspris 1.231 kr. Alm. pris 1.449 kr. Køb
 • Havebog Foråret 2014 udkommer ?Design din have med højbede?, af Nina Ewald. Det er den første bog på det danske marked om dette emne. ?Jeg er vild med højbede, og min egen have rummer adskillige af slagsen?.

  Pluspris 245 kr. Alm. pris 289 kr. Køb
 • Tillidskassen Kassen består af blandede spanske og sydafrikanske kvalitetsvine med både luksusvine, en række gode vine i mellemprisklassen samt dagligvine. Der er min. 9 rødevine og max. to ens vine i kassen.

  Pluspris 1.000 kr. Alm. pris 1.480 kr. Køb
 • Forårsjakke til ham Halifax er en jakke med karakter, tydeligt inspireret af moden i de Skandinaviske hovedstæder med de populære lodrette kviltede syninger,

  Pluspris 679 kr. Alm. pris 799 kr. Køb
 • Tørklæde Romantisk og eventyrligt tørklæde med forårets smukke lyse og sarte farver.

  Pluspris 369 kr. Alm. pris 449 kr. Køb