Annonce
Annonce
Annonce
Politik

K-ledelse tier om Behnkes afgang

Konservativ retsordfører trækker sig som formand for Rådet for Sikker Trafik.

Gem til liste

Konsekvenserne af Tom Behnkes lønfråseri som formand for Rådet for Sikker Trafik er uvisse.

Den konservative retsordfører er til morgen blevet udsat for hård kritik af Rigsrevisionen og har efterfølgende valgt at trække sig fra formandsposten.

LÆS OGSÅ Lønfrås koster Tom Behnke formandspost

I den konservative folketingsgruppe er der ingen, der ønsker at udtale sig om partifællen. Det oplyser pressechef Troels Krog.

Politiken.dk har prøvet at ringe direkte til både formand Lars Barfoed og gruppeformand Brian Mikkelsen for at høre, om Behnke oven på denne sag kan beholde sine ordførerskaber, men ingen af opkaldene er blevet besvaret.

Lønforhøjelse til tidligere bekendt
Det var en artikel i Jyllands-Posten, der til morgen fældede Tom Behnke.

I den blev det beskrevet, hvordan Behnke i strid med Rådet for Sikker Trafiks vedtægter har givet direktør Anders Rosbo lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse uden at orientere hverken Justitsministeriet eller Sikker Trafiks forretningsudvalg.

LÆS OGSÅKonservativ giver eks-medarbejder superløn for offentlige kroner

Angiveligt betyder det, at Anders Rosbo, der i øvrigt har en fortid som kommunikationsrådgiver hos de konservative, har fået udbetalt en løn, der inklusiv pension og værdien af fri bil er steget med 27 procent fra 2007 til 2011.

I morges, inden Rigsrevisionens kritik blev præsenteret, og Tom Behnke offentliggjorde, at han trækker sig, blev Lars Barfoed fanget på TV 2 News.

Her sagde han, at han opfattede sagen som et anliggende mellem Tom Behnke, Rådet for Sikker Trafik og justitsminister Morten Bødskov (S).

PolitikenPlus
 • Skammel Étbenet skammel til opgaver i de lave højder. Den étbenede skammel følger kroppens bevægelser når du vipper og drejer på den unikke, buede fod. Sid godt og undgå belastninger på ryg og knæ.

  Pluspris 269 kr. Alm. pris 319 kr. Køb
 • Wild Card Køb dit Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 725 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2014 ? både sommer, i efterårsferien og til det hyggelige julemarked.

  Pluspris 725 kr. Alm. pris 850 kr. Køb
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Tekande Tekande med tekst på siden er en del Keith Brymer Jones´ "Word" serie, som har været en bestseller i både England og NYC i flere år. Form og funktion kombineres for at skabe moderne keramik.

  Pluspris 379 kr. Alm. pris 450 kr. Køb