Annonce
Annonce
Annonce
Politik

S-ordfører afviser intern konflikt om købesex trods slingrekurs

Magnus Heunicke afviser, at folketingsgruppen vil kæmpe for at forbyde købesex, selvom det er partiets politik

Gem til liste

Det kan godt være, at Socialdemokraternes hovedbestyrelse og kongres har besluttet sig for, at partiet skal kæmpe for at forbyde købesex. Men det kommer bare ikke til at ske i denne regeringsperiode.

Det fastslår partiets politiske ordfører, Magnus Heunicke, som reaktion på, at hovedbestyrelsen fredag aften i fuld enighed tilkendegav, at partiet fortsat vil kæmpe for et forbud

»Der er sociale tiltag, der skal nås, før man overhovedet kan komme i en situation, hvor det vil give nogen som helst mening at kriminalisere prostitution. Og det er sådan nogle tiltag, vi er på vej mod nu«, siger Heunicke til Ritzau.

Ministre meldte ud i kronik
Tidligere på ugen skrev justitsminister Morten Bødskov (S) og socialminister Karen Hækkerup (S) imidlertid i en kronik, at »der ikke er noget, der tyder på, at et forbud vil have en positiv effekt. Snarere tværtimod«.

KRONIKEt forbud mod sexkøb er ikke løsningen

Men ifølge Magnus Heunicke kolliderer det synspunkt ikke med kongressen og hovedbestyrelsens vilje om at arbejde mod et forbud.

»Jeg synes, det ville være modstridende, hvis vi faktisk gjorde noget modsat af kongressens beslutning. Det gør vi jo ikke. Vi opgraderer med en massiv social indsats, og det støtter kongressen også«, siger Magnus Heunicke.

Men I arbejder ikke hen mod et forbud af købesex?

»I den her regering kommer der ikke til at være et forslag om at kriminalisere købesex. Det gør der ikke«, siger den politiske ordfører.

LÆS OGSÅS-top får købesex-lussing af enigt bagland

Jeg kan læse på din blog, at du skriver, at du støtter et forbud mod købesex. Gør du det?

»Jeg er socialdemokrat, så jeg anerkender selvfølgelig den socialdemokratiske kongres' beslutning«, siger han.

Især Socialdemokraterne og SF - men også de radikale - har tidligere talt for at indføre et forbud mod købesex.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har tidligere været en af de varmeste fortalere for et forbud, mens det aldrig har været et hjertebarn for Bødskov og Hækkerup.

PolitikenPlus
 • Skammel Étbenet skammel til opgaver i de lave højder. Den étbenede skammel følger kroppens bevægelser når du vipper og drejer på den unikke, buede fod. Sid godt og undgå belastninger på ryg og knæ.

  Pluspris 269 kr. Alm. pris 319 kr. Køb
 • Wild Card Køb dit Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 725 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2014 ? både sommer, i efterårsferien og til det hyggelige julemarked.

  Pluspris 725 kr. Alm. pris 850 kr. Køb
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Tekande Tekande med tekst på siden er en del Keith Brymer Jones´ "Word" serie, som har været en bestseller i både England og NYC i flere år. Form og funktion kombineres for at skabe moderne keramik.

  Pluspris 379 kr. Alm. pris 450 kr. Køb