Annonce
Annonce
Annonce
Politik

DF er klar til at stå uden for nyt forsvarsforlig

Dansk Folkeparti til finansministeren: Kom nu ned fra forsvarsforhandlingstræet.

Gem til liste

Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl (DF) anbefaler finansminster Bjarne Corydon (S) at droppe de ultimative udmeldinger forud for dagens forhandlinger om et forsvarsforlig.

Dansk Folkeparti blokerer på grund af forlig på forsvarsområdet for en besparelse på 2,7 milliarder kroner, som regeringen sammen med Venstre og de konservative brugte til finansiering af skatteaftalen fra i sommers.

LÆS OGSÅHækkerup til DF: Sparekrav ligger fast

»Det, vi har mødt indtil nu, er et ultimativt krav om besparelser på 2,7 milliarder kroner. Men vi er nået frem til, at hvis man skal finde så mange penge, vil det kræve en suspension af værnepligten. Men det ender ikke med kasernelukninger og en afskaffelse af værnepligten, hvis regeringen vil have os med«, siger Kristian Thulesen Dahl kort efter partiets gruppemøde på Christiansborg.

Forhandlingerne mellem regeringen og DF om forsvaret er gået i hårdknude, og nu har finansminister Bjarne Corydon overtaget forhandlingerne fra forsvarsminister Nick Hækkerup (S).

Finansministeren har indkaldt DF til nye forhandlinger klokken 13.30.

»Allersidste chance«
Men tonerne fra regeringen er klare forud for forhandlingerne - det her er »allersidste chance«.

»Vi kan ikke afvise, at der er et flertal i Folketinget, der ønsker de her nedskæringer. Men så er det vores frie valg at stå udenfor. Vi ønsker stadig at være med i fremtidige forsvarsforlig, men det er vi ikke selv herre over«, siger Kristian Thulesen Dahl.

LÆS OGSÅDF truer med at nedlægge veto mod yderligere besparelser på forsvaret

Det står klart, at der skal spares på forsvaret, og DF har tidligere accepteret en besparelse på to milliarder kroner, men de sidste 700 millioner kroner, som kommer fra ekstrabevillinger, der ophører, vil DF ikke acceptere.

»Det er ingen kunst at være med i et forlig, hvis man bare æder det, de andre kommer med. Beløbet to milliarder er ikke helligt for os, men hvis der skal være yderligere besparelser, skal det ske på en ordentlig måde. Vi savner, at forhandlingpartneren nu kommer ned fra træet og viser den samme imødekommenhed«, siger Kristian Thulesen Dahl.

Lidt for hurtige med skatteaftalen
DF har en række alternative forslag til besparelser, men fremhæver, at der er regeringens opgave at finde penge til skatteaftalen.

»Vi var ikke en del af skatteaftalen - derfor må det være regeringen, der beslutter, om de vil bevæge sig«, siger Kristian Thulesen Dahl.

LÆS OGSÅFælles front af soldater i opgør med Hækkerup

Handler jeres modstand om, at regeringen og V og K tog Dansk Folkeparti for givet, da finansieringe skulle findes til i skatteaftalen?

»Det gik jo meget hurtigt, da skatteaftalen en fredag eftermiddag blev indgået. Det er pudsigt, at der ikke var yderlige forsvarbesparelser, da man kort forinden forhandlede med Enhedslisten. Regeringen har regnet med, at fordi V og K sagde ja, så ville vi også falde til ro og bare acceptere det«, siger Kristian Thulesen Dahl.

Rammen er 2,7 milliarder kroner
Hos Socialdemokraterne lægger man op til en afklaring af om DF vil med i forsvarsforliget i dag.

»Nu er vi kommet til det punkt, hvor Dansk Folkeparti må finde ud af om de vil være med eller ikke med. Hvis DF ikke er med, så kører forliget i 2013 og 2014, og så er Dansk Folkeparti ikke med fremover«, siger finansordfører John Dyrby Paulsen (S).

»Jeg vil ikke afvise, at vi kan få Dansk Folkeparti med i forliget, men det ligger klippefast, at rammen hedder 2,7 milliarder kroner i besparelser«, fortsætter John Dyrby Paulsen.

Hos S vil man ikke forholde sig til, hvilke kaserner, der eventuelt skal lukkkes, eller om en suspension af værnepligten kan droppes.

PolitikenPlus
 • Skammel Étbenet skammel til opgaver i de lave højder. Den étbenede skammel følger kroppens bevægelser når du vipper og drejer på den unikke, buede fod. Sid godt og undgå belastninger på ryg og knæ.

  Pluspris 269 kr. Alm. pris 319 kr. Køb
 • Wild Card Køb dit Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 725 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2014 ? både sommer, i efterårsferien og til det hyggelige julemarked.

  Pluspris 725 kr. Alm. pris 850 kr. Køb
 • Sidetaske Funktionel sidetaske fra Eastpak i retro look, og med mange praktiske detaljer. Tasken er produceret i slidstærkt polyester og fås i to farvekombinationer.

  Pluspris 595 kr. Alm. pris 699 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Tekande Tekande med tekst på siden er en del Keith Brymer Jones´ "Word" serie, som har været en bestseller i både England og NYC i flere år. Form og funktion kombineres for at skabe moderne keramik.

  Pluspris 379 kr. Alm. pris 450 kr. Køb