Annonce
Annonce
Politik

I aften får omstridt kommunaldirektør sparket

Anklager om magtmisbrug mod Vallensbæks borgmester koster kommunaldirektøren jobbet.

Gem til liste

Grove anklager om magtmisbrug og nepotisme, der så ud til at skulle vælte Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen (K), kommer nu til i stedet at koste bagmanden jobbet.

Kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen blev i begyndelsen af efteråret centrum i en kommunalpolitisk skandale, da han efter længere tids intern strid præsenterede Statsforvaltningen Hovedstaden for en række kritikpunkter mod sin chef.

FAKTA Se hvad kommunaldirektøren skrev i klagen

Vi er af den opfattelse, at han (Bjarke Steen Johansen, red.) har handlet groft uforsvarligt.

Søren Wiborg, 2. viceborgmester (A)

Blandt andet hævdede han, at Henrik Rasmussen havde brugt skatteydernes penge til at købe et maleri, som hans kone havde malet til ham.

En rapport fra Kommunernes Landsforening afviste imidlertid alle Bjarke Steen Johansens påstande, og på den baggrund bliver han i aften med al sandsynlighed straffet.

LÆS OGSÅ Undersøgelse frifinder Vallensbæk-borgmester for magtmisbrug

Det første punkt på et lukket kommunalbestyrelsesmøde i Vallensbæk er således en afstemning om, hvorvidt kommunaldirektøren skal fyres på gråt papir, og ifølge 2. viceborgmester Søren Wiborg (A) bliver der ikke tvivl om udfaldet.

»Det er Økonomiudvalget, der er kommet med indstillingen. Økonomiudvalget består af de konservative, Venstre og Socialdemokraterne. Til sammen udgør vi 13 ud af 15 i Kommunalbestyrelsen, og vi vil alle støtte op om en afskedigelse«, siger han til politiken.dk.

Kun en er imod fyring
Statsforvaltningens tilsynsråd er i øjeblikket igang med en undersøgelse af Bjarke Steen Johansens anklager mod borgmester Henrik Rasmussen.

Men den afgørelse ønsker Økonomiudvalget altså ikke at vente på.

»Ved sidste økonomiudvalgsmøde i oktober, besluttede Økonomiudvalget at fremsende en skrivelse til Bjarke og hans forbund, Djøf, hvor vi meddelte, at vi havde til hensigt at indlede en afskedigelsesproces«, fortæller Søren Wiborg.

»Djøf er siden da kommet med et partshøringssvar, men vi synes ikke, at der er kommet nye ting frem overhovedet. Derfor kan vi lige så godt skride til at afstemning med det samme, i stedet for at vente 2-3 måneder før Statsforvaltningen kommer med sin konklussion«.

LÆS OGSÅ Ombudsmand kigger på anklager mod borgmester om magtmisbrug

»Vi er af den opfattelse, at han (Bjarke Steen Johansen, red.) har handlet groft uforsvarligt«.

Sagen er ikke afsluttet, og derfor er det ikke rimeligt at skride til afstemning. Man bliver nødt til at vente til de konklussioner, der skal drages, er draget

Kenneth Kristensen Berth (DF)

DF: Det er ikke rimeligt
Kenneth Kristensen Berth fortæller, at han ikke nødvendigvis er uenig i, at kommunaldirektøren skal fyres, hvis det endegyldigt bliver slået fast, at han ikke har haft ret i sine påstande.

Men han mener ikke, at det giver mening at tage stillig til en eventuel afskedigelse, før Statsforvaltningens tilsynsråd har truffet afgørelse:

»Sagen er ikke afsluttet, og derfor er det ikke rimeligt at skride til afstemning. Man bliver nødt til at vente til de konklussioner, der skal drages, er draget. Jeg forstår ikke det hastværk«, siger han.

LÆS OGSÅ Djøf nægter at anerkende undersøgelse, som frikender borgmester

»Vi er det eneste parti i kommunalbestyrelsen, som har valgt ikke bare at sige, at disse påstande ikke har noget på sig. Det er ikke fordi, at vi nødvendigvis tror, at borgmesteren er en farlig karl. Det er blot et spørgsmål om, at før man kan drage en konklussion, så er man nødt til at have et uvildigt organ ind over sagen«.

Bjarke Steen Johansen har, siden sagen begyndt at rulle, ladet sin fagforening Djøf repræsentere ham i medierne.

Politiken.dk har derfor forsøgt at få en kommentar til den forventede fyring fra formanden for de offentlige chefer i Djøf, Henning Thiesen, men han ønsker ikke at udtale sig, før efter aftenens afstemning.

PolitikenPlus
 • Gyngehest Moover Toys Gyngehest kombinerer den klassiske gyngehest med moderne dansk design og giver på en sikker og sjov måde barnet sit første møde med den ældgamle gyngeleg.

  Pluspris 679 kr. Alm. pris 799 kr. Køb
 • Plakat inkl. indramning Kunstprint på akvarelpapir, signeret af Hanne Bartholin og indrammet og leveret direkte til døren.

  Pluspris 759 kr. Alm. pris 895 kr. Køb
 • Super Toscaner-kassen 6 fl. Luksus-smagekasse fra Toscana, 6 flasker. Chianti Classico, Super Toscaner og Bolgheri i top-klassen fra familien Landinis marker i Greve in Chianti og fra Bolgheri ved Toscanas Middelhavskyst.

  Pluspris 1.198 kr. Alm. pris 1.409 kr. Køb
 • Vinder af Guldbrikken 2014 Årets selskabsspil 2014 er et stærkt inkluderende, morsomt og kaotisk quizspil, der udforsker andre dele af vores paratviden, hvor selv de mest oplagte lette spørgsmål bliver store udfordringer.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • What?s Happening Introduktion til SMKs særudstilling What?s Happening ved museumsinspektør Birgitte Anderberg Særudstillingen er åben både før og efter foredraget ? entre er inkluderet i prisen.

  Pluspris 110 kr. Alm. pris 145 kr. Køb