Annonce
Annonce
Annonce
Politik

Partifæller vil af med Barfoed

Konservative tillidsfolk taler nu om at skifte partiformand Lars Barfoed ud. Årsag: Elendige målinger.

Gem til liste

Måneders konservative katastrofemålinger får en stribe konservative tillidsfolk til at tale offentligt om, at Lars Barfoed må skiftes ud som konservativ leder.

De kritiserer ham for at være for dårlig til at sælge billetter efter talrige målinger, hvor de konservative ligger i underkanten af tre procents tilslutning.

LÆS OGSÅNy »katastrofemåling« sender de konservative mod spærregrænsens kant

»Han er ikke den rigtige formand. Han mangler den der pondus og handlekraft«, siger Flemming Ibsen, konservativ lokalformand i Ishøj.

Naturligt formandsvalg

Byrådsmedlem Mads Andersen fra Køge mener, at det konservative landsråd til efteråret er det oplagte tidspunkt at vælge en ny formand, hvis målingerne ikke har rettet sig inden da.

»Vi er nødt til at tænke fremad. Nu har vi givet det et par år, og hvis ikke det begynder at gå den anden vej, og vi får vendt skuden og får kommunikeret bedre ud til borgerne og medierne, så må vi se os om efter en anden formand«, siger Andersen.

LÆS OGSÅFlertallet har talt: Her er landets ringeste partileder

Lokalformand i Kalundborg, Ole Lauritzen, opfordrer den konservative folketingsgruppe til at tænke sig godt og grundigt om. Lauritzen vil nødig »stikke kniven i Lars Barfoed«, men siger:

»Landsrådet har vedtaget, at Lars Barfoed sidder der. Men jeg formoder, at man selv kan se, at hvis ikke der sker noget i meningsmålingerne, og hvis det ikke går godt til kommunalvalget, så må der noget radikalt til. Det kunne selvfølgelig godt være et lederskifte. Det håber jeg ikke, men bør måske være konsekvensen«.

Indre ro

Trods de dårlige meningsmålinger, herunder det historisk dårlige valgresultat, har Barfoeds formandsperiode båret præg af ro på de indre linjer. Partiet er Folketingets mindste og har ikke mandater til selv at kunne indgå aftaler med regeringen.

Derfor har partiet svært ved at skaffe opmærksomhed.

Han er ikke den rigtige formand. Han mangler den der pondus og handlekraft

Flemming Ibsen, konservativ lokalformand, Ishøj

Tidligere folketingsmedlem og nuværende borgmester i Vesthimmerland Kommune, Knud Kristensen (K), mener ikke, at kommunikationsopgaven er løst godt nok, og påpeger, at tidligere partiformand Lene Espersen »var fantastisk til at kommunikere og få de politiske budskaber ud«.

Han svarer ikke direkte på, om Barfoed er den rigtige partiformand.

»Det skal Lars Barfoed selv svare på. Han må have det helt forfærdeligt med den måde, det udvikler - eller afvikler - sig på. Fordi der er jo lagt så mange kræfter i projektet«, siger Knud Kristensen.

Ingen oplagt arvtager
Tidligere folketingsmedlem Vivi Kier (K) skal til marts barselsvikariere for folketingsmedlem Mai Henriksen (K). Kier ønsker ikke at svare direkte på, om Lars Barfoed er den helt rigtige formand.

»Jeg er da så realistisk, at jeg må sige, at vi har en udfordring, fordi vi bliver ved med at ligge så lavt i målingerne. Det har vi da. Det er min konstatering«, siger Kier.

De konservative står uden nogen oplagt arvtager, men enkelte nævner gruppeformand Brian Mikkelsen som et bud.

LÆS OGSÅ
Konservative tabte kampen om kulturen - og vælgerne

Formanden for de konservative i Faxe, Lone Elgkær, mener ikke, at partiet på langt sigt kan leve med en formand, der ikke sælger billetter. Men hun kan godt lide Lars Barfoed.

»Jeg har været sammen med ham til nogle virksomhedsbesøg. Han er jo seriøs og alt det, men han sælger ikke billetter. Det må man bare konstatere. Med den konstellation, hvor man bare kan lave forlig uden om ham, får han ikke nogen presse af nogen art. Derfor er det lidt af en dødsspiral, man er inde i, fordi det hele forstærker hinanden«, siger Lone Elgkær.

Lars Barfoed har ikke ønsket at kommentere kritikken.

Men partiets gruppeformand, Brian Mikkelsen, udtaler, at Barfoed bliver siddende i hele valgperioden. Han påpeger, at Barfoed har høj troværdighed, men erkender samtidig, at formanden ifølge målingerne »er den mest kedelige og ukarismatiske politiker«.

TV Politisk redaktør: K's nye projekt tiltrækker ikke nye vælgere

PolitikenPlus
 • Orange & Rosé vin, 12 flasker Oplev denne smagskasse med seks forskellige vine. 3 orange og 3 rosé. 12 flasker, så du kan opleve hvad orangevin er og nyde de skønneste rosévine.

  Pluspris 1.360 kr. Alm. pris 1.602 kr. Køb
 • LEGO filmen I den allerførste LEGO® biograffilm i fuld længde følger vi Emmet, en helt almindelig LEGO® minifigur, der fejlagtigt bliver opfattet som den mest ekstraordinære person i hele verden.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Cykelskygger 2 Det er et klassisk motiv ? et, som flere af Politikens fotografer har rettet deres kameraer mod og foreviget: Aftensolens leg med de travle trafikanter på Rådhuspladsen.

  Pluspris 1.500 kr. Alm. pris 1.725 kr. Køb
 • Skammel Grebet i midten af siddefladen på 'PICK ME'-skamlen, inviterer til at løfte den op og tage den med rundt i hjemmet. Brug den som ekstra siddeplads, sengebord, afsætningsplads m.m.

  Pluspris 1.100 kr. Alm. pris 1.299 kr. Køb
 • The Laughing Boy Skulpturen 'Laughing Boy' kan ikke hedde meget andet, end den gør. For ikke bare storgriner den nye figur i stentøj, som kunstneren Leif Sylvester har lavet.

  Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.249 kr. Køb