Annonce
Annonce
Politik

Friis Bach træder tilbage: »Det er en alvorlig sag«

Christian Friis Bach siger, at han har givet forkerte oplysninger til Folketinget.

Annonce

Christian Friis Bach træder tilbage som udviklingsminister, fordi han har givet ukorrekte oplysninger til Folketinget og offentligheden.

Det bekræfter han på et velbesøgt pressemøde i Eigtveds Pakhus i København.

Bach har gentagne gange - blandt andet i en pressemeddelelse - understreget, at han hverken har kendt til eller godkendt rejsereglerne, der betød, at Lars Løkke Rasmussen (V) som formand for GGGI kunne rejse på førsteklasse for bistandsmidler.

Men under et besøg i Gaza fik Bach i går en orientering fra en højtstående medarbejder om, at han har deltaget på et møde i GGGI's bestyrelse 12. maj 2012 i Sydkorea, hvor klimaorganisationens udskældte rejseregler blev godkendt som »et underpunkt til et andet punkt«.

Oplysningen står i et dokument, der er dukket op i forbindelse med ministeriets undersøgelse af forholdene i GGGI, som Danmark støtter med 90 mio. kroner over en treårig periode.

LÆS OGSÅRasmus Helveg Petersen bliver ny udviklingsminister

»Vi godkender rejsereglerne på et møde sammen med en stribe andre regulativer. Jeg ser ikke rejsereglerne. Jeg burde have set, at der var første klasse i de rejseregler, og jeg anerkender helt, at jeg burde have reageret«, siger Christian Friis Bach.

»Det er en alvorlig fejl, og det er en alvorlig sag. Det er mig, der videregiver de fejlagtige oplysninger. Det er mit ansvar, og derfor går jeg trækker mig«, lyder det fra den afgående minister.

Han understreger, at beslutningen er hans egen og ikke står til diskussion.

Udviklingsministeriet sætter nu gang i en undersøgelse af, hvorfor ministeren ikke for længst er blevet orienteret af sit embedsværk om, at han var til stede på mødet, hvor GGGI's rejseregler blev godkendt.

Helveg tager over
Det bliver den 45-årige radikale udenrigsordfører, Rasmus Helveg Petersen, der overtager udviklingsministerposten efter Friis Bach.

Overdragelsen finder sted i Udviklingsministeriet senere i dag, oplyser Statsministeriet.

Del link

Læs i magasinet

oprydning. Efter Christian Friis Bachs exit er jorden nu gødet til ændringer af tankegangen i ministeriet. Foto: DANIEL HJORTH

Analyse: Hvem slukker ildebranden i Udenrigsministeriet?

Friis Bachs afgang afslører Udenrigsministeriets kvaler med indenrigspolitik.

Løkke. Han plejer at være en gambler. Men de sidste to år har det stået mere stille for den tidligere statsminister. Foto: MARTIN LEHMANN (arkiv)

Sigge Winther: Venstre kan blive nødt til at pakke fedtspillet væk

Det bliver sværere for Løkke at rejse sig denne gang.

Seance. Lars Løkke Rasmussen beklagede sine dyre rejser på et sandt maratonpressemøde. Foto: Peter Hove Olesen

Sigge Winther: Lars Løkke fik luft, men han er langtfra renset

På gårsdagens pressemøde ydede V-formanden ikke ofre, som var så store, at folk glemmer sagen nu.

Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce