Annonce
Annonce
Politik

Flere kilder: Regeringen indgår finanslov med VK

Aftale med Enhedslisten blev ikke til noget. Nu har regeringen lavet finanslov med de borgerlige.

Annonce

Regeringen er blevet enig med Venstre og de konservative om næste års finanslov.

Det erfarer Politiken fra flere kilder.

Regeringens økonomiske topministre har siden 14.30 forhandlet med først Venstre og siden også Det Konservative Folkeparti om næste års finanslov, efter forhandlingerne med regeringens støtteparti, Enhedslisten, i går gik i hårdknude.

Ifølge Politikens oplysninger løber finanslovsaftalen med de borgerlige op i små 10 mia. kroner de kommende fire år og fremrykker blandt andet en lang række af de initiativer fra vækstpakken, der blev indgået i foråret.

LÆS OGSÅBlå finanslov kan falde på plads i aften

Blandt andet er der skattelettelser for små og mellemstore virksomheder, og der bruges 1,3 mia. kroner på at øge beskæftiftigelsesfradraget for almindelige lønmodtagere, så det bedre kan betale sig at arbejde.

Fradraget øges særligt for 130.000 enlige forsørgere, der fremover får et beskæftigelsesfradrag på næsten 45.000 kr.

Samlet betyder aftalen ifølge Politikens oplysninger, at tre millioner danskere vil få et større rådighedsbeløb, end de ellers ville have fået.

Farvel til fuldt fradrag
Den milliard, regeringen havde tilbudt Enhedslisten til at forbedre ældreplejen, følger med over i aftaleteksten med de borgerlige partier, men til gengæld er forslaget om fuldt fradrag for fagforeningskontingent ikke med i den blå aftale, erfarer Politiken.

Der findes også 100 mio. til en særlig indsats mod unge hjemløse.

Aftenens aftale er kulminationen på et kaotisk forløb, der længe lignede en sikker rød aftale med Enhedslisten. Men Corydon og co. ville i de tilspidsede forhandlingerne ikke gå med til at ophøje Enhedslistens krav om to ugenlige bade til ældre til et retskrav i serviceloven.

Det er første gang i Thorning-regeringens levetid, at finansloven laves med andre partier end Enhedslisten. Partiet har netop indkaldt til et pressemøde senere i aften.

Del link

Læs i magasinet

udenfor. Enhedslisten ser ud til at blive overset det næste år. Og man kan måske ikke fortænke Enhedslisten i at lade de mere primitive instinkter råde de næste par måneder, skriver Sigge Winther. Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Sigge Winther: Regeringen har trukket Enhedslistens stødtænder ud

Men Enhedslisten har en straffeaktion parat, når tiden er til det.

forhandlinger. I regeringen mener man, at hele forløbet viser, at Enhedslisten blev fanget i sit eget spin(d). Foto: LARS JUST (arkiv)

Sigge Winther Blev Enhedslisten fanget i sit eget spin?

En middag sidste år blev afgørende for dette års finanslovsforhandlinger.

Udramatisk. Regeringens forslag til finansloven var en lettere kedelig (eller med Bjarne Corydons ord ansvarlig) og nærig en af slagsen grundet den nye budgetlov. Foto: FINN FRANDSEN

Der er en hemmelig milliard, som Corydon ikke taler om

Finansministeren håber, at ingen bemærker ekstra post på finansloven.

Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce