Annonce
Annonce
Politik

Akutpakke sikrer varme hænder for 415 millioner på hospitalerne

Regeringen vil nedbringe overbelægningen på de medicinske afdelinger.

Regeringen har sammen de resterende borgerlige partier netop indgået en aftale om en akutpakke, der skal sikre flere varme hænder på de medicinske afdelinger og nedbringe overbelægningen.

»Jeg er glad for, at vi blandt alle de blå partier er blevet enige om en akutpakke, der skal nedbringe overbelægningen på de medicinske afdelinger, hvor vi desværre har set alt for mange eksempler på patienter, der ligger på gangene eller op af en elevator«, siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) til TV2.

»Vi sætter nu ind med en række konkrete initiativer, dels flere varme hænder ude på de medicinske afdelinger, men også penge til at udbrede gode erfaringer«, siger ministeren.

Akutpakke er del af større handlingplan

Et af initiativerne i akutpakken er et styrket samarbejde på tværs af sygehuset, der skal sørge for, at patienterne kan blive indlagt på de afdelinger, hvor der er plads, og at der sker et frivilligt udlån af personale til de travleste afdelinger.

Samtidig er der afsat penge til at ansætte flere læger og sygeplejersker ude på afdelingerne og udvide åbningstider i eksempelvis ambulatorier.

LÆS OGSÅRegionsformand: Akutpakke er et lillebitte plaster på et meget stort sår

Med akutpakken har de blå partier prioritet 415 millioner kroner, der er en del af regeringens nationale handlingsplan for ældre patienter på i alt 1,2 milliarder kroner. Sundhedsminsiteren oplyser, at dagens aftale kun er første skridt på vejen til at nedbringe overbelægningen.

»Vi kan ikke løse overbelægningen kun med denne pakke. Det er derfor, at der kommer en handlingsplan på 1,2 milliarder kroner over fire år«, siger ministeren og tilføjer:

»Overbelægning er dybt uværdig for de svageste patienter«.

Redaktionen anbefaler

Hvad kan du få for 415 millioner? Fire varme sygeplejerskehænder på hvert hospital

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce