Annonce
Annonce
Politik

Regeringen udskyder forhandlinger om nye ejendomsvurderinger

Ifølge Børsen vil skatteministeren vente til efter sommerferien med at kigge på nyt ejendomsvurderingssystem.

Annonce

Regeringen kommer ikke til at bruge krudt på forhandlinger om nyt system af ejendomsvurderinger i foråret.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisen vil regeringen vente til efter sommer, fordi det ifølge skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil give mere tid til at ændre skatten på boliger.

»Da vi i regeringen ikke ønsker at øge ejendomsskatterne, så er det nødvendigt at præsentere en samlet løsning for ejendomsvurderinger og håndtere beskatningen i forbindelse med 2025-planen«.

»Derfor har vi besluttet, at forhandlingerne om de nye vurderinger udskydes til efteråret«, siger Karsten Lauritzen til Børsen.

Nyt system kan betyde højere ejendomsskatter

Ifølge avisen er det det nye ejendomsvurderingssystem, der bliver arbejdet på i Skatteministeriet, som gør, at Karsten Lauritzen vil udskyde forhandlingerne til efter sommerferien.

Børsen skriver, at systemet vil betyde højere ejendomsskatter, og det vil bryde med regeringens valgløfte om skattestop.

»Dermed kan vi på den ene side sikre mere retvisende vurderinger og samtidig få håndteret den politiske diskussion om, at vi fortsat har et ejendomsskattesystem, der giver det samme provenu til statskassen«, siger Karsten Lauritzen til avisen.

Debatten om ejendomsvurderinger har kørt helt tilbage til 2013, hvor Rigsrevisionen langede ud efter systemet, fordi vurderingerne ramte for meget ved siden af.

Dengang blev ejendomsværdiskatterne fastfrosset til samme niveau som 2011. Planen var, at man skulle udtænke et nyt system til 2017, men det udskydes nu.

Redaktionen anbefaler

Tusindvis af boliger fejlagtigt vurderet

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce