Annonce
Annonce
Politik

Luk grænsen helt! Thulesen lægger »ekstraordinært pres« på Løkke

Grænsen skal lukkes for asylansøgere, der allerede er rejst igennem et sikkert land, før de når Danmark.

Mens regeringen forholder sig afventende, når det kommer til at sætte yderligere værn op mod den historiske flygtninge- og migrantstrøm, er regeringens største støtteparti, Dansk Folkeparti, ved at miste tålmodigheden, skriver Berlingske onsdag.

Derfor vil partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, med egne ord forsøge at lægge et »ekstraordinært pres« på regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Vi er utålmodige og mener, at vi skal have det her system på plads

Kristian Thulesen Dahl,
formand for Dansk Folkepari

Konkret vil han inden påske fremsætte et beslutningsforslag, der skal pålægge regeringen hurtigst muligt at iværksætte en total dansk grænselukning, som skal afskære alle asylansøgere, der er rejst igennem et sikkert land såsom Tyskland fra at søge asyl i Danmark.

»Vi kunne godt sætte os ned og afvente situationen, men der er brug for handling. Vi er utålmodige og mener, at vi skal have det her system på plads, før foråret kommer. Det er en nødvendig stramning og et udtryk for rettidig omhu«, siger Kristian Thulesen Dahl.

Regeringen forbereder sig på øget asylpres

I regeringen ønsker hverken udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) eller statsminister Lars Løkke Rasmussen at kommentere Dansk Folkepartis forslag. På de indre linjer forbereder regeringen sig dog på, at asylpresset på Danmark inden længe - måske allerede inden for få uger - atter kan begynde at vokse, lyder det fra en række kilder i regeringstoppen, Berlingske har talt med.

På Christiansborg bakkes DF-forslaget op af regeringens øvrige støttepartier.

Liberal Alliances gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll, erklærer sig »100 procent enig« i, at Danmark skal stoppe med at give asyl til folk, der er rejst igennem et eller flere sikre lande. Og udlændingeordfører Naser Khader (K) kræver en »fuld grænsekontrol« - eventuelt med hjælp fra Beredskabsstyrelsen for at aflaste politiet, siger de to til Berlingske.

LÆS OGSÅSårbare udlændinge sidder spærret inde 23 timer i døgnet

Derimod er Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, særdeles skeptisk:

»Jeg tør slet ikke tænke den tanke færdig, for at sige det ligeud. Jeg har virkelig svært ved at forestille mig, hvordan det skulle hænge sammen. Så skal man jo prioritere endnu hårdere for dansk politi, og det kan jeg godt være bange for«, siger Claus Oxfeldt til Berlingske.

Redaktionen anbefaler

10 uger med grænsekontrol: Antallet af asylansøgere er det laveste hidtil

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce