Annonce
Annonce
Politik

Politisk flertal vil kunne fratage imamer statsborgerskab

DF kommer med forslag, der skal gøre det muligt at fratage radikale imamer deres statsborgerskab.

Annonce

Når radikale imamer prædiker mod grundlæggende danske værdier, skal de risikere, at kunne miste deres statsborgerskab, mener et politisk flertal.

Det skriver Berlingske .

Dansk Folkeparti vil bringe to nye forslag ind i forhandlingerne om de radikale imamer. Partiet vil fremlægge et beslutningsforslag, der skal fratage Grimhøj-moskeens imam Abu Bilals statsborgerskab.

Derudover vil partiet indskrænke religionsfriheden med en følgelovgivning til Grundloven.

»Grundloven siger, at man må praktisere sin tro, så længe det ikke strider mod sædeligheden eller forstyrrer den offentlige orden«.

»Når imamer accepterer eller anbefaler en kvinde, der udsættes for vold af sin mand, at det er helt i orden, så er der efter min bedste overbevisning tale om samfundsundergravende arbejde, der forstyrrer den offentlige orden«.

LÆS DEBATINDLÆGVi må gøre op med de radikale imamer

»Nogle af disse imamer er danske statsborgere, og vi synes, vi skal fratage dem deres statsborgerskab«, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen til Berlingske.

Åbne for løsninger

Statsminister Lars Løkke har indkaldt samtlige partier til en drøftelse om de radikaliserede muslimer. Idéen om at kunne fratage imamerne deres statsborgerskab bliver taget godt imod hos Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth.

»Jeg synes personligt, det lyder som en rigtig god idé, fordi man skal slå hårdest muligt ned på disse miljøer. Der er ikke bare tale om forskruede gamle imamer«.

»Der er tale om moskeer, der har formet mange Syriens-krigere, og de kan være en trussel mod landets sikkerhed«, siger han til avisen.

LÆS OGSÅLars Løkke vil tage et opgør med radikale imamer

Både Konservatives indfødsretsordfører Naser Khader, og Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen støtter idéen om i særlige tilfælde at fratage statsborgerskabet.

»Vi er åbne for alle løsninger, der kan stoppe de radikale imamer«, siger Trine Bramsen til Berlingske.

Debatten om de radikaliserede imamer blussede op, da TV2 viste dokumentarserien 'Moskeerne bag sløret'.

Gennem skjulte optagelser afslørede tv-stationen, at imamer i danske moskeer blandt andet har talt for stening af utro kvinder og sagt, at kvinder ikke skal gå til politiet, hvis deres mænd er voldelige.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce