TV 2 bringer i aften flere eksempler på rod i Lars Løkke Rasmussens bilag.
Foto: Finn Frandsen

TV 2 bringer i aften flere eksempler på rod i Lars Løkke Rasmussens bilag.

Politik

Løkke tog på betalt hotel efter koncert

Ny gennemgang af bilag viser, at Lars Løkke Rasmussen flere gange har ladet sit ministerium betale for, hvad der ligner private hotelovernatninger.

Politik

Lars Løkke Rasmussen (V) har i otte tilfælde overnattet på hotel på Indenrigs- og Sundhedsministeriets regning, uden at der foreligger nogen synlig grund til det.

Det viser en gennemgang af Lars Løkke Rasmussen hotelregninger og ministerkalender, som TV 2 har foretaget.

Til Paul McCartney-koncert
Natten til 9. juni 2004 overnattede Lars Løkke Rasmussen blandt andet på hotel i København, efter han havde været til koncert med Paul McCartney i Horsens om aftenen, hvor han ifølge TV 2 var inviteret på lige fod med en række politikere, og ikke i sin egenskab af sundheds- og indenrigsminister.

Alligevel afleverede Løkke hotelregningen i ministeriet, der skrev »overnatning ifm overarbejde/natarbejde« på regningen, inden han fik 925 kroner retur.

Professor: Det må være privat udgift
»Det er en ren privat aktivitet, så vidt jeg kan vurdere. Jeg er ikke bekendt med, at det er repræsentativt nødvendigt for en sundhedsminister at gå til koncert med Paul McCartney. Så det mener jeg, at det må være en privat udgift«, siger Tim Knudsen, professor i statskundskab på Københavns Universitet..

I april i år fremlagde Sundhedsministeriets en redegørelse over Lars Løkke Rasmussens repræsentationsudgifter og skrev, at ministeriet betalte for hotelovernatning, når Løkke overnattede i København på grund af »overarbejdssituation, sene aftenmøder eller tidlige morgenmøder, hvor en hjemtransport/hjemovernatning har været ubelejlig«.

I de otte tilfælde begynder ingen møder før klokken 8, og ingen slutter efter klokken 18 med to receptioner som undtagelse, der er berammet til klokken 19 og 20.

Skatteborgere skal ikke betale private fornøjelser
»Det er nogle tilfælde, hvor det umiddelbart ser ud, som om det har ren privat karakter og ikke skyldes embedet. Og det er ikke meningen, at skatteborgerne skal betale private fornøjelser«, siger Tim Knudsen.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce