Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)
Politik

Uffe Elbæk bryder med de radikale

Tidligere kulturminister Uffe Elbæk forlader Radikale Venstre.

Politik

Tidligere kulturminister Uffe Elbæk træder ud af Det Radikale Venstre og bliver løsgænger i Folketinget. Uffe Elbæk vil dog fortsat støtte op om den siddende regering, oplyser han til Ritzau.

»Det har på alle måder været meningsfuldt at være en del af Det Radikale Venstre gennem de sidste 15 år. Men der er et men. Som har mere med mig at gøre, end med De Radikale. Jeg må efter alle disse år i partiet se i øjnene, at min ambition i endnu højere grad er at arbejde for en mere gennemsigtig, mangfoldig og entreprenant politisk kultur,« siger Uffe Elbæk.

»Jeg har brug for at kunne kalde en skovl for en skovl, uden at det bliver et loyalitetsproblem«, siger Elbæk.

Gik af som kulturminister i 2012

Uffe Elbæk vil derfor bruge sin nye status som løsgænger til at kunne tale og handle friere og samtidig gøre op med den nuværende vækstdagsorden. Uffe Elbæk har været folketingsmedlem for De Radikale siden folketingsvalget i 2011, og han var kulturminister fra oktober 2011 til december 2012.

Tidligere har han også været valgt ind i Aarhus Byråd for Det Radikale Venstre.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

    Thailands trafikkaos koster liv

    Claus Blok Thomsen

    Journalist

    Hver femte traumepatient i Thailand dør på vej til hospitalet, fordi ambulancen sidder fast i landets kaotiske trafik. Det skriver Bangkok Post efter at en video på de sociale medier har skabt fornyet debat om problemet. På videoen kan man se en bilist, der ikke vil give plads for en ambulance under udrykning.

Annonce