Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Politik

Regeringens tilbud til DF får de »historisk store« skattelettelser til at skrumpe

Nyt udspil til en skattereform gavner den øvre middelklasse på bekostning af dem med de højeste indkomster.

Politik
FOR ABONNENTER

I løbet af de månedlange forhandlinger om en finanslov og skattereform er det tilsyneladende lykkedes for Dansk Folkeparti at få regeringen til at hælde nogle af de mest vidtgående skattelettelser ned af brættet.

Det fremgår af udkastet til en aftale om en skattereform mellem regeringen og DF, som Politiken er i besiddelse af, og hvis indhold blev drøftet på et møde 1. december.

»Det her udkast til en aftale begunstiger primært dem med pæne mellemindkomster – altså den gruppe, som ligger lige under topskattegrænsen – hvor regeringens oprindelige udspil primært kom dem med de højeste indkomster til gode«, siger økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet, der var medlem af VK-regeringens skattekommission fra 2008.

Mest markant har regeringen opgivet ideen om at fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget, der blev kritiseret for at være en skjult topskattelettelse. I stedet nøjes man med at forhøje loftet frem mod 2023. Det vil ifølge udkastet betyde, at man til den tid vil få nytte af fradraget på indkomster helt op til omkring 510.000 kroner om året.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce