Københavns rådhus.
Foto: Stine Tidsvilde

Københavns rådhus.

Kommunalvalg

Radikal kandidat trækker støtten til Anna Mee Allerslev: Dråben var, at hun har bedt om at få lukket rådhuset

Rund fødselsdag og bryllupsfest uden afregning og en manglende selvkritik er blevet for meget for en af de radikale kandidater til kommunalvalget.

Kommunalvalg

En borgmester har både magt og mulighed for at gøre rigtig meget for dem, der behøver det.

Men Anna Mee Allerslev - Københavns radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester - har ved sine personlige valg vist en dømmekraft, der ikke harmonerer med hendes position. Det mener Randi Hjortsholm, nummer fire på Radikale Venstres kandidatliste til kommunalvalget.

Fredag aften meldte hun ud, at hun trækker sin støtte til partiets spidskandidat.

»Jeg kan hverken se mig selv, min familie, mine venner eller borgerne i mit lokalområde i øjnene, hvis ikke jeg gør det«, siger hun til Politiken.

Sømmet i ligkisten

Randi Hjortsholms udmelding kommer, efter at Anna Mee Allerslev er blevet kritiseret for kvit og frit at låne Rådhushallen for at holde sit eget bryllup med 300 gæster og dermed udnytte privilegier, andre ikke får.

»Det sidste søm i ligkisten var, at det findes på skrift, at hun har bedt om »kan vi lukke rådhuset 12.30, så jeg lige kan holde mit bryllup«. Det kan jeg simpelthen ikke stå inde for, at man som folkevalgt kan finde på at gøre«, siger Randi Hjortsholm, der understreger, at hun stadig støtter Radikales politik - det er kun borgmesteren selv, hun ikke længere kan forlige sig med at bakke op om omkring.

Anna Mee Allerslev stillede i forbindelse med planlægningen af brylluppet 84 spørgsmål til en embedsmand i Økonomiforvaltningen om kopper, tallerkner, lydanlæg og så videre, viser en aktindsigt BT har foretaget.

Også borgmesterens 30-års fødselsdag tilbage i 2014 har vakt opsigt, her har Anna Mee Allerslev for nylig meldt ud, at hun ønskede at tilbagebetale den forplejning, kommunen lagde ud for i den anledning.

Hun vil nu også betale de 65.000 kroner, det normalt koster for leje af rådhussalen, har hun sagt i sidste uge - for bryllupet.

Men det ændrer ikke på, at det er et noget kæntret selvbillede, borgmesteren udstiller, mener Randi Hjortsholm, der giver et eksempel på, hvorfor borgmesterens handlinger bør have flere konsekvenser:

»Hvis man som kontanthjælpsmodtager sover så og så mange nætter sammen med kæresten, så kan konsekvenserne være, at kommunen forlanger, borgeren betaler en masse ydelser tilbage. Der er man ligeglad, om det var fordi, ens barn havde en virus eller sådan noget. Derfor er det ikke rimeligt, at man som borgmester ikke udviser en større selvkritik - også i de personlige valg«, siger Randi Hjortsholm.

Kreds bakker fortsat op

At nummer fire på De Radikales kandidatliste trækker støtten til den radikale borgmester og spidskandidat påvirker ikke formanden for Hovedstadens Radikale Venstre, Bo Nissen Knudsen:

»Vi hverken kan eller vil ændre på, hvordan vores opstillingsliste ser ud. Fristen er udløbet, og vi ville heller ikke have ændret på listen, hvis vi kunne«, siger han.

Men har I ikke en mening om, hvad borgmesterens personlige valg siger om hendes måde at forvalte sit embede på?

»Nej, hendes personsager må være mellem hende og vælgerne«.

Så du mener ikke, borgmesterens måde at bede om at få lukket rådhuset for at afholde sit bryllup siger noget om hendes etik og hendes selvkritik?

»Det kender jeg ikke sagen godt nok til, at jeg vil gå ind i detaljer om«, siger Bo Nissen Knudsen.

Gruppeformand for Radikale Venstre på rådhuset Tommy Petersen forsikrer, at Anne Mee Allerslev har resten af de radikale kandidaters fulde opbakning:

»Anna Mee Allerslev er valgt som spidskandidat i Hovedstadens Radikale Venstre, fordi hun er dygtig og har skabt mange gode resultater for os de sidste syv år. Vi bakker fortsat fuldt op, og det kan en enkelt kandidat ikke ændre ved«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce