Kommunalvalg

Hemmelige pengestrømme skal opfylde borgmesterdrømme, og vælgerne bliver holdt i total uvidenhed

Kommunalvalget er præget af udbredt lukkethed om de private sponsorer af borgmesterkandidaterne. Lars Løkke beder om bidrag, fagbevægelsen er splittet om støtte til røde kandidater, mens erhvervsklubber har spredt sig til kommunerne.

Kommunalvalg
FOR ABONNENTER

Novembermørket har sænket sig over pengestrømmene til landets byrådskandidater.

Når vælgerne tirsdag skal placere deres kryds til kommunalvalget, bliver de holdt i næsten total uvidenhed om de kontante og indirekte bidrag fra private særinteresser til flere af de kommende, lokale magthavere.

De seneste måneder har mange af de mest ambitiøse og stræbsomme kandidater lagt sig i selen for at indsamle penge fra virksomheder, organisationer og fagforeninger. Kontante beløb er blevet overført, annoncer i lokalaviser er blevet sponsoreret, og valgfoldere er blevet trykt af donorer.

For pengene gør en forskel i de lokale valgkampagner. Økonomiske bidrag giver gennemslagskraft, og eksponering er en afgørende faktor ved et valg, hvor vælgerne ofte kun kender en brøkdel af navnene på stemmesedlen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce