Niko Grünfeld lagde vejen forbi Dronning Louises Bro i valgkampens slutspurt.

Niko Grünfeld lagde vejen forbi Dronning Louises Bro i valgkampens slutspurt.

Kommunalvalg

Niko Grünfeld kan blive Alternativets første magtmenneske

Hvis Niko Grünfeld bliver borgmester i København, skal Alternativet for første gang håndtere reelt politisk ansvar. »Vi er klar til magten. Vi er klar til at gå på kompromis«, siger Grünfeld, som vil finansiere sine visioner med lovlig cannabis

Kommunalvalg
FOR ABONNENTER

Der er to mulige fortællinger om første gang, Alternativet får rigtig politisk magt. De udspiller sig med fem minutters mellemrum på Dronning Louises Bro i København, hvor spidskandidat Niko Grünfeld uddeler flyers ud på valgdagen.

Først cykler en femårig pige forbi i lyserød flyverdragt og high fiver partiets frivillige, der har oprettet en national high five dag-for at sprede fed, fed lykke til alle. Hun cykler videre mod solopgangen og en grønnere fremtid.

Dernæst løfter en midaldrende cyklist sin knyttede hånd i triumf:

»Jeg stemmer på jer! Wohooo!«, råber hun, hvorefter hun  slår en forlæns kolbøtte over styret, så hun lander på snotten i asfalten. Rent tilfældigt stopper anlægget med at spille. George Michael har ikke mere Faith. Niko Grünfeld smiler og fortsætter med at uddele flyers, mens en RUC-studerende render ned for at tjekke, om kvinden er ok.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce