Mange ældre vil som Mary Hansen fra Verninge gerne have hjælp til personlig pleje, men der bliver færre hjælpere .
Foto: Miriam Dalsgaard

Mange ældre vil som Mary Hansen fra Verninge gerne have hjælp til personlig pleje, men der bliver færre hjælpere .

Kommunalvalg

Ældreanalyse: Dement, lam eller blind? Prøv at hjælpe dig selv

Det vælter med nye tal om den voksende ældreudfordring for de nye byråd.

Kommunalvalg
FOR ABONNENTER

Det fejler næsten aldrig. Når vælgerne inden et kommunalvalg bliver spurgt, hvad det vigtigste emne er, svarer flertallet: de ældre.

Det har nok kunnet fyre ekstra op under de sidste valgmøder inden valgdagen, da Politiken i lørdags kunne berette, at der nu – måske for første gang – er tal for, at de seneste års stramninger af hjemmehjælpen har ført til, at mange flere svage ældre må søge hjælp hos ægtefællerne.

Undersøgelsen fra Vive, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, viser også, at mange ældre med et eller flere funktionstab – de der har svært ved at komme omkring, tage tøj på eller vaske sig – sidder med udækkede behov især for praktisk hjælp til rengøring, indkøb eller eksempelvis klipning af tånegle.

Til overflod kunne en anden undersøgelse – denne gang fra tænketanken Kraka – afsløre, at en kommune som Holbæk giver tre gange så meget hjemmehjælp målt i timer per 100 ældre end en kommune som Billund. Og at nogle kommuner har skåret ti gange så meget som andre.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce