Illustration: Originalfoto: Ritzau
Kommunalvalg

Ungt politisk talent tager magten på Sjælland: »Han kan få folk til at spille sammen«

Heino Knudsen, der er uddannet i Brugsen i Horslunde, har gjort politisk lynkarriere og skal nu stå i spidsen for Region Sjælland.

Kommunalvalg
FOR ABONNENTER

For fire et halvt år siden var Heino Knudsen fra Nakskov ikke engang medlem af Socialdemokratiet. Tirsdag aften var han som spidskandidat med til at sikre partiet tre ekstra mandater og sig selv posten som formand for regionsrådet på Sjælland.

38-årige Heino Knudsen har dermed skabt det, man roligt kan kalde en politisk lynkarriere. Og det er sket uden brug af karriereplan. Han kom ind i politik ved lidt af en tilfældighed, og han har ført en solid og troværdig politisk kampagne, som har fået vælgerne til at stemme på ham og Socialdemokratiet i stort tal.

»Han er et politisk talent, og talent skal ikke holdes tilbage«, siger Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), der har spillet en afgørende rolle for, at det er en politiker fra Vestlolland, som i de næste fire år skal være politisk leder af Region Sjælland.

Borgmesteren tvivler på, at det stopper med det.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce