Annonce
Annonce
Uddannelse

Fra næste år kan man blive dansklærer på halv tid

Ny læreruddannelse kritiseres for at være ude af trit med regeringens satsning på mere dansk og matematik.

Annonce

Mens regeringen i sin skolereform satser på flere timer i fagene dansk og matematik, kan lærerstuderende fra næste skoleår fremover nøjes med halvt så meget undervisning i netop de to fag.

Halveringen, der er en konsekvens af en reform af uddannelsen til lærer, harmonerer dårligt med regeringens udspil, mener Kommunernes Landsforening (KL) ifølge Jyllands- Posten.

Kommuner og uddannelsesformand undrer sig
KL er bekymrede for de kommende læreres faglighed.

»Vi deler regeringens ambition om, at dansk og matematik er kernefag i skolen, men hvis man samtidig udvander de samme fag på læreruddannelsen, er man lige vidt«, siger Jacob Bundsgaard (S), formand for KL’s arbejdsmarkedsudvalg.

Thøger Johnsen, Institutchef for Institut for Skole og Læring på Professionshøjskolen Metropol i København, undrer sig også.

»Det er underligt at høre på, at politikerne vil øge fagligheden i dansk og matematik, og samtidig vide, at mængden af undervisning i læreruddannelsen reduceres kraftigt«, siger han.

LÆS OGSÅNyt udrykningshold skal hjælpe skoler med at reformere sig

Erik Knudsen, formand for rektorerne på professionshøjskolerne, forklarer, at den enkelte læreruddannelse kan vælge at hæve minimumkravet, og at de studerende desuden kan tage tværfaglige moduler, der knytter sig til dansk eller matematik.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) deler ikke bekymringen. Han understreger, at formålet med den nye læreruddannelse er, at de faglige krav i fagene dansk og matematik skærpes.

Del link

Læs i magasinet

Comeback. Lars Barfoeds enegang i skoleforhandlingerne kan vise sig at være netop den handling, der sætter de konservatives optur i gang. Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Sigge Winther: Slipper de konservative for voksenmobning på Folkemødet?

Vi får snart at se, om skoleforhandlingerne bliver redningen for K.

Kampklar. Formelt set er det Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening, som står ansigt til ansigt, men reelt set ligner det lærerne mod rov i den reformpolitiske skolegård, skriver Sigge Winther Nielsen. Foto: Tobias Nørgaard Petersen

Forsker: Lærerne står alene i den reformpolitiske skolegård

Folkeskolen bliver et reformpolitisk showdown.

Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce