I sin lejlighed på Frederiksberg bruger Christina Rise mange timer på at undersøge, hvordan hun kan forbedre sine chancer for at blive læge.
Foto: Jacob Ehrbahn

I sin lejlighed på Frederiksberg bruger Christina Rise mange timer på at undersøge, hvordan hun kan forbedre sine chancer for at blive læge.

Uddannelse

Gennemsnit på 10,5: Vildt, at jeg som 21-årig kan blive lukket ude, fordi jeg ikke har været hurtig nok

Karakterbonussen har spændt ben for Christina Rise og hendes drøm om at læse medicin, synes hun. Hun kalder det en meget høj pris for at træffe én dum beslutning.

Uddannelse
FOR ABONNENTER

Christina Rise på 21 blev »helt vildt ked af det og helt vildt sur«, da hun 31. juli fik beskeden om, at hun ikke var blevet optaget på medicinstudiet. Hverken i København, Aarhus eller på Syddansk Universitet.

Hun blev ked af det, fordi hun med et gennemsnit på 10,5 havde regnet med at komme ind. Og sur, fordi hun synes, at studieoptagssystemet er uretfærdigt og lader de hurtigste komme foran i køen.

»Det er vildt frustrerende, for fagligt har jeg bedre resultater end mange af dem, der er blevet optaget. Det er ærgerligt, at hurtighed tager prisen frem for faglighed«, siger Christina Rise.

Hun er en af dem, der er blevet fanget i, at hun ikke længere kan gange sit karaktergennemsnit med 1,08, fordi det er mere end to år siden, hun gik ud af gymnasiet. Mange af de andre, der søgte ind på medicin, kunne gange deres gennemsnit, og dermed landede de på et højere snit end Christina Rise og kom ind.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Kend din kommune

    Hvor mange penge bruger din kommune på ældreområdet, til daginstitutioner eller på dit bibliotek?

    Vi har samlet en lang række nøgletal, der fortæller om hvordan pengene i din kommune bliver brugt.

Annonce