Annonce
Annonce
Annonce
Studieliv

Fire chefer: Det går vi efter

Uden gode karakterer går den ikke, når drømmejobbet skal landes efter eksamen, siger fire chefer.

Gem til liste

Anne-Marie Sparre Avnsted, hr-direktør i advokatvirksomheden Bech-Bruun.

Hvad er de tre vigtigste kvaliteter, I kigger efter hos en ansøger?

»For det første går vi aldrig på kompromis med fagligheden. For det andet skal ansøgeren fremstå robust og vise viljen til at yde en ihærdig arbejdsindsats. For det tredje lægger vi stor vægt på ansøgerens formuleringsevner. Stavefejl, kommafejl, virksomhedens navn stavet forkert – eller forkert virksomhed nævnt i ansøgningen – taler ikke positivt for at komme videre til en samtale. Det er afgørende, at ansøgeren kan formulere sig korrekt, skrive en fejlfri tekst og variere sit sprog. Vi vurderer dog altid ansøgere ud fra en helhedsbetragtning og ser både på de faglige og personlige kompetencer. Derudover er gode samarbejdsevner og engelskkundskaber et must hos os«.

Har I ufravigelige krav til en ansøger? Hvilke?

»Ansøgeren skal være fagligt dygtig, have gode samarbejdsevner og viljen og evnen til at yde sit bedste hver dag«.

LÆS OGSÅStuderende er langt mere målrettede i dag end for få år siden

Hvad er vigtigst: relevant erhvervserfaring eller faglige kompetencer fra en uddannelse?

»Det er ikke enten-eller – det er både-og. De faglige kompetencer fra en uddannelse er et krav for ansættelse, men relevant erhvervserfaring kan være lige så afgørende for at komme til en samtale. Vi vil gerne høre om ansøgers succeshistorier og om særlige resultater, som ansøger har været med til at opnå«.

»Det er dog ikke kun relevant erhvervserfaring, der har betydning. Det er også relevant at vide, hvad vedkommende har haft af andre job, for det fortæller noget om arbejdsomhed, og hvem ansøgeren er som person«.

Kan du give tre gode råd til en ansøger?

»Når du skriver en ansøgning, er det en god ide at fremhæve, hvad du som ansøger kan bidrage med. Mange har en tendens til at fokusere på, hvad de får ud af at søge stillingen. Det er ikke det, du kommer videre til en samtale på«.

»Det skal af den samlede ansøgning fremgå, at du er fagligt dygtig, hvilke personlige kompetencer du har, hvad du kan bidrage med, og hvorfor du er motiveret for at søge stillingen«.

Hvad er det værste, du har set i en ansøgning?

»Et billede af ansøgeren, der sidder med en øl i hånden«.

Pr-fotoChristian Østergaard, senior manager i human capital-afdelingen i revisions-, skatte-, og rådgivningshuset PwC.

Hvad er de tre vigtigste kvaliteter, I kigger efter hos en ansøger?

»For det første: Engagement. Vi ønsker kandidater, der tager stilling og forholder sig til de aktiviteter, som de bruger deres liv på. Nummer to: Fagligt dygtig og relationsskabende. Vi vil levere den bedste løsning til vores kunder, og for at det skal lykkes, skal vi være blandt de bedste rent fagligt. Derudover skal vi kunne skabe og udvikle gode relationer. Tre: Kender egen værdi – det gør en stor forskel, at kandidaterne kender til deres egen værdi i forhold til jobbet. Hvad er det, som de kan bidrage med? Derudover skal de kunne fortælle vores kunder om den værdi, de skaber«.

Har I ufravigelige krav til en ansøger? Hvilke?

»Vi vægter højt, at vi har en arbejdsplads med fagligt dygtige og kompetente medarbejdere. Vi kommer derfor aldrig til at gå på kompromis med kompetencerne eller kvaliteterne hos en kandidat til en given stilling«.

LÆS OGSÅUddannelsesredaktøren: Sluk gps'en og find din studievej

Hvad er vigtigst: relevant erhvervserfaring eller faglige kompetencer fra en uddannelse?

»Det kommer meget an på, hvad det er for en stilling, det drejer sig om, og på hvilket niveau. Helt nyuddannede kandidater har ikke specielt meget erhvervserfaring, så her vil det være en kombination af erhvervserfaring og faglige kompetencer med vægt på de faglige kompetencer. Når kandidaten kommer længere i sit karriereforløb, vil det mere og mere være den faglige erhvervserfaring, som vi ser efter«.

Kan du give tre gode råd til en ansøger?

»Vær specifik, hav styr på, hvad du kan, og hvad du vil i forhold til den pågældende ansøgning, og gør dette tydeligt for modtageren. Italesæt din egen værdi, fortæl helt specifikt til modtageren, hvad du mener, du kan skabe af værdi i den pågældende stilling. Tro på dig selv. Tro på, at du er den helt rette kandidat til stillingen, og at det virkelig er et job, du ønsker«.

Hvad er det værste, du har set i en ansøgning?

»Kandidater, der ikke tager stilling og ikke forholder sig til, hvad det er for et job, som de søger. Det resulterer ofte i fejl i ansøgningen som at skrive det forkerte navn eller ikke vedhæfte de korrekte dokumenter«.

»Kandidater, der ikke ved, hvordan man opsætter cv og ansøgning og dermed ikke får givet et godt indtryk af sig selv«.

Pr-fotoSebastian Kierulff Page, afdelingsleder i hr, Novo Nordisk

Hvad er de tre vigtigste kvaliteter, I kigger efter hos en ansøger?

»1) Sund forretningsetik: Vi har et værdisæt – Novo Nordisk Way – som vi sætter meget højt. Det er derfor vigtigt for os, at ansøgeren kan identificere sig med de værdier, der f.eks. handler om at behandle alle folk med respekt og aldrig gå på kompromis med kvaliteten. 2) Dedikeret: at ansøgeren virker oprigtigt interesseret i stillingen og er indstillet på at lære nyt undervejs og udvikle sig både personligt og fagligt. 3) Samarbejde: at ansøgeren har evnen til at indgå i relationer med mange forskellige mennesker på tværs af fagområder og kulturer, er nødvendigt i en global virksomhed som vores«.

Har I ufravigelige krav til en ansøger? Hvilke?

»Nej, vi ansætter meget bredt, men fordi vi er en farmaceutisk virksomhed, er det selvfølgelig vigtigt, at ansøgeren er indstillet på at følge de regler og retningslinjer, vores branche er underlagt. Desuden er det til mange af vores stillinger et krav, at man har gode kundskaber i mundtlig og skriftlig engelsk«.

LÆS OGSÅFra livvagt til akademiker: Mikkel skiftede kurs i karrieren 'for sjov skyld'

Hvad er vigtigst: relevant erhvervserfaring eller faglige kompetencer fra en uddannelse?

»Til mange af vores stillinger er der krav til bestemte uddannelsesmæssige kvalifikationer. Når dette er opfyldt, vægter relevant erhvervserfaring højt – og til nogle stillinger også international erfaring«.

Kan du give tre gode råd til en ansøger?

»1) Vær åben og ærlig omkring, hvad du kan bidrage med, så vi kan se, hvorfor du er særlig egnet til netop denne stilling. 2) Kommuniker præcist og enkelt i både ansøgningen og ved samtalen, så det er nemt for os at få et indtryk af dig. 3) Tilpas dit cv, så du fremhæver de mest relevante kompetencer og erfaringer i forhold til stillingen«.

Hvad er det værste, du har set i en ansøgning?

»Generelt får vi mange gode ansøgninger fra folk, som virkelig er interesseret i stillingen, men vi ser selvfølgelig også en del ’standardansøgninger’, som desværre ikke er målrettet den enkelte stilling«.

Pr-foto Birte Darting Biker, chefrådgiver i kommunikationsbureauet Advice

Hvad er de tre vigtigste kvaliteter, I kigger efter hos en ansøger?

»Den første og vigtigste kvalitet er høj faglighed. Hvis den ikke er høj, så er der ikke nogen vej frem. Det gennemstråler en ansøgning på alle planer, hvis fagligheden er i orden. Nummer to er åbenhed. At man er i stand til at udtrykke sig, og at man er fordomsfri og forandringsorienteret. Nummer tre er, at man skal være robust. Som konsulent er du meget på. Det er en foranderlig verden på godt og ondt, og det kræver en vis robusthed«.

Har I ufravigelige krav til en ansøger? Hvilke?

»Fagligheden. Vi består af faglige mennesker. Vi skal bare være de allerdygtigste«.

Hvad er vigtigst: relevant erhvervserfaring eller faglige kompetencer fra en uddannelse?

»Det er rigtig svært at adskille det. Det er det faglige, der kvalificerer én, men det kan være erhvervserfaringen, der gør forskellen. Det er ekstremt vigtigt, hvad man har af erfaring. Så man kan sige, at erfaringen er det vigtigste, men hvis fagligheden ikke er der, så er der ingen vej frem overhovedet«.

LÆS OGSÅ Peter skiftede bank ud med burger: »Jeg var ved at blive kvalt i mit slips«

Kan du give tre gode råd til en ansøger?

»Find dig et studierelevant job, for det er det, der måske kan differentiere dig fra alle mulige andre dygtige kandidater. Så skal man sælge sig selv på det, man er god til, og ikke på det man tror virksomhederne gerne vil have. Jeg ved godt, at det er svært, når man ikke har haft så mange job, men man kan alligevel mærke efter i maven, hvilken spillebane man er på, og hvor man føler sig hjemme«.

»Det sidste råd er at gøre noget ud af ansøgningen. Den skal være superstramt redigeret og relevant. Der må ikke være copypaste, og så skal man få én til at læse den igennem. Det lyder banalt, men det er bare så vigtigt, at den sidder lige i skabet«.

Hvad er det værste, du har set i en ansøgning?

»Det er sjusk og dårlig research. For meget copypaste, og her tænker jeg ikke bare på afsnit kopieret fra tidligere ansøgninger, men også på dem, der går ind og snakker op ad hjemmesider og vender ting, der står der, til egne ord. For kommunikationsfolk er det enormt tydeligt«.

PolitikenPlus
 • Smageteknik - Del 1 og 2 Oplev nogle af de vinområder der anses for at være de mest betydningsfulde i verden på nærmere hold.

  Pluspris fra 395 kr. Alm. pris fra 550 kr. Køb
 • Sonny Rollins A Han stolprede ind på Det Kgl. Teaters Gamle Scene med krumbøjet ryg. Og lignede for så vidt den ældre herre, han er.

  Pluspris 1.200 kr. Alm. pris 1.380 kr. Køb
 • Pulverslukker Firephant ? En designet pulverslukker. Blot fordi man gerne vil sikre sig i forhold til brand i hjemmet, behøver det jo ikke at se grimt ud.

  Pluspris 469 kr. Alm. pris 549 kr. Køb
 • Natskjorte Speciel Politiken edition Geismars natskjorte i lærredsvævet egyptisk bomuld

  Pluspris 679 kr. Alm. pris 799 kr. Køb
 • Teatret Svalegangen Få rabat med dit Pluskort på Teatret Svalegangen i Aarhus.

  Pluspris 145 kr. Alm. pris 190 kr. Køb