Annonce
Annonce
Kultur

København vil smukkesere Torvehallernes omgivelser

Den nye Israels Plads forventes at stå klar i begyndelsen af 2014.

De store uenigheder, der så ud til at vælte den planlagte forskønnelse af Israels Plads med åbning mod Ørstedsparken ser nu ud til at være ryddet af vejen.

Ejeren af parkeringskælderen under pladsen, Lorentz Jørgensen, og Københavns Kommune er nu nået til enighed om betaling for projektet, oplyser projektleder i kommunen Jens Christian Olesen:

LÆS OGSÅEn kvart million har allerede besøgt Torvehallerne

»Vi har en aftale med Lorentz Jørgensen om, at han betaler for udskiftningen af membranen over parkeringskælderen«.

Forviklinger
Teknik- og Miljøforvaltningen indstillede ellers i januar til Borgerrepræsentationen, at hele den 60 millioner store forskønnelse af pladsen ned mod Ørstedsparken blev opgivet og pengene brugt på noget andet, fordi kommunen ikke kunne blive enig med Lorentz Jørgensen om, at han skulle betale for membranen.

Forskønnelsen skulle være anden etape, der løftede hele Israels Plads sammen med de nye torvehaller i den nordlige ende.

LÆS OGSÅForskønnelsen af Israels Plads lever endnu

Der var valgt arkitektforslag, som ville omdanne den sydlige halvdel til aktivitetsplads for leg, gadesport, musik og teater med en faldende åbning mod Ørstedsparken. Kommunen havde bevilget 60 millioner kroner til projektet.

Ejeren af parkeringskælderen, Lorentz Jørgensen, forstod ikke kommunens beslutning. Selv om han måske nok have udvist modvilje mod at betale, var der ikke ført realitetsforhandlinger, sagde han. Og oplyste i Politiken, at han var parat til at påtage sig sit ansvar og betale for den membran, der skilte parterne.

Enighed
Derfor bad politikerne forvaltningen om at genoptage forhandlingerne:

»Vi har fået en brav snak. Der var sket nogle misforståelser. Men jeg har været til møde, og vi er blevet enige om, at jeg står for membranen. Den koster i hvert fald 12 millioner kroner. Men lad os nu få det op at stå. Israels Plads kan blive rigtig spændende«, siger Lorentz Jørgensen nu.

Den omstridte membran ligger over parkeringskælderen og sikrer, at der ikke siver vand ned. Den skal alligevel skiftes inden for overskuelig fremtid, og derfor ville kommunen ikke betale for at udskifte den.

LÆS OGSÅJapaner i Torvehallerne ønsker sig en lille ko

»Hovedbudskabet er nu, at vi arbejder videre med det vindende projekt med de samme arkitekter som oprindeligt. Projektet er på skinner igen«, siger projektleder Jens Christian Olesen.

Han forventer, at den nye plads kan stå klar i slutningen af 2013 eller begyndelsen af 2014.

Del link