Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Nørrebrogade er ved at blive et feinschmecker-strøg

Minikæder knopskyder på Nørrebrogade, mens lokale steder er lukningstruede.

Gem til liste

Fakta

 • Nørrebrogade blev brolagt omkring 1760, hvilket var nødvendiggjort af den intensive trafik mod nordvest fra Nørreport.
 • Stykket fra Jagtvejen ud til Nørrebro Station hed tidligere Lygtevej, indtil den blev omdøbt i 1873.
 • Sporvognslinje nummer 7 begyndte at køre på Nørrebrogade i 1902. I 1903 kom linje 5 til og i 1920 yderligere linje 16.
 • Trafikforsøget på Nørrebrogade blev gjort permanent i 2009.
 • Det vurderes, at omkring 30.000 cyklister hver dag kører gennem Nørrebrogade.

Kilde: Wikipedia

En smeltedigel af mangfoldighed, duftende, billige kebab-joints og alskens mikrobutikker.

Sådan kender man den største og længste gade på Nørrebro, der er et af de mest mulitikulturelle steder i byen. Men måske er nye tider på vej i gaden, der siden efteråret 2008 har været forbeholdt busser, fodgængere og cyklister.

For ikke nok med, at Nørrebrogade er blevet bilfri, så er gadens udbud af indvandrerfrisører, kiosker og pizzeriaer nu også ved at skifte ham.

I august åbnede luksusbagerkæden Lagkagehuset i den tidligere McDonald's ved Runddelen. I maj slog Cofoco-folket dørene op til den nye hippe restaurant Oysters & Grill, knap 20 meter nede ad Sjællandsgade fra Nørrebrogade. Og i disse dage er juice-entrepenøren Kaspar Basse ved at lægge sidste hånd på sin nyeste Joe & The Juice-butik, som rykker ind i den krakkede Amagerbanken-filial på hjørnet af Ravnsborggade.

Byens smarteste strækning?
Måske er Nørrebrogade derfor ved at blive præcis lige så fisefornem og bysmart, som gaden og områdets beboere ofte priser sig af ikke at være.

I forvejen finder man et utal af hipster-shops i de nærliggende Elmegade og Jægersborggade. Og andre trendy kæder som Baresso og Emmerys har for længst slået sig ned på gaden med de brede cykelstier.

Derudover har også den stærkt voksende cykelhandler Cykelbanditten i maj åbnet ny butik på Nørrebrogade.

Sagt med andre ord kan man nu på strækningen mellem Dronning Louises Bro og Nørrebro Station både få de helt rigtige fixie-cykler, den helt rigtige barista-kaffe, det helt rigtige 100 procent økologiske brød og snart også den helt rigtige juice-smoothie med blandt andet 'banan-hindbær-æble’.

Klassikere i krise
Samtidig går det den anden vej for en række af de klassiske butikker og de kendte hæng-ud-steder på og omkring Nørrebrogade.

Eksempelvis lukker Bollywood World, en lille, hyggelig filmbutik over for Assistens Kirkegård, om få måneder. Butikken, der især udlejer og sælger dansefilm fra Mumbai, har ligget på den samme adresse på Nørrebrogade i over 30 år. Men forretningen drejer nu nøglen om på grund af for få kunder.

Et stykke derfra er Møllegades boghandel, som holder til et stenkast fra Nørrebrogade, også i problemer. Derfor holder boghandlen et krisemøde på stedet 28. september klokken 20. Spørgsmålet er, om det er nok til at dæmme op for områdets indtog af bysmarte butikker og mini-kæder.

PolitikenPlus
 • Pulcinella & Paukemessen En sjælden chance for at opleve hele Stravnskijs charmerende balletmusik om Mester Jakel og de andre kendte pantomimefigurer. Musikken bygger på italienske melodier fra 1700-tallet.

  Pluspris fra 192 kr. Alm. pris fra 260 kr. Køb
 • Sigmund Freud DR UnderholdningsOrkestret blander op for forste del af koncerttrilogien 1914-2014 med bl.a. Rasmus Botoft som trækker publikum længere ind i sindet, ud over kanten og dybere ned i maven.

  Pluspris fra 184 kr. Alm. pris fra 250 kr. Køb
 • Rolling Stones Teaterkoncert Oplev Michael Falch i Rolling Stones-musical

  316 kr. - spar 74 kr. Læs mere
 • Zirkus Nemo Zirkus Nemo er tilbage!

  304 kr. - spar 76 kr. Læs mere
 • Heidi Heidi er en virkelig person, som var en af Simon Spies? morgenbolledamer. Anika er hendes søster, der sammenstykker fortællingen om hende ? hvad er virkelighed og hvad er forestillinger?

  Pluspris fra 160 kr. Alm. pris fra 100 kr. Køb