Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Det Kongelige Teater sender forestillinger hjem til sofaen

Otte teatre livestreamer forestillinger. Det Kgl. åbner med kærlighedsdigte.

Gem til liste

Der loves dybe kys og hjerteskærende skrig i traileren for Det Kongelige Teaters forestilling 'Sonetter'.

Men man behøver ikke længere bevæge sig ud i kulden for at opleve skuespillernes egne fortolkninger af Shakespeares gamle kærlighedsdigte.

Det Kongelige Teater har nemlig indgået et samarbejde med seeatre.com, hvor teaterstykker kan streames hjemme fra publikummernes private boliger.

Netportalen, der åbnede i april i år, er et forsøg på at gøre teatret mere tilgængeligt og dermed udbrede det til et større publikum.

LÆS OGSÅSe teater på computerskærmen hjemme i stuen

Seeatre.com samarbejder allerede med blandt andet Aarhus Teater, Aalborg Teater, Bellevue teatret, Folketeatret, Husets teater, Teater Grob, Republique og Mungo Park.

Skal vi eller skal ikke?
Det kræver ikke mere end en computer med internetforbindelse og et abonnement til seeatre.com for at kunne opleve forestillingen, der er instrueret af den Reumertvindende Elisa Kragerup.

LÆS OGSÅUngt stortalent blev årets instruktør - igen

»Vi har indgået det her samarbejde, fordi vi gerne vil undersøge den her mulighed. For det ene håber vi, det vil give nye publikummer lyst og blod på tanden. Dem, der tænker ’Ah, skal vi, skal vi ikke gå i teater?'«, siger Emmet Feigenberger, der er skuespilchef ved Det Kongelige Teater til politiken.dk.

For det andet mener han, det er en god service til de mennesker, der gerne vil besøge teatret, men er forhindret af økonomiske, praktiske eller helt andre årsager.

Prisen for en enkelt forestilling er 65 kroner, mens et abonnement til seeatre.com koster 94 kroner om måneden. I øjeblikket kan man for 5 kroner modtage en måneds abonnement som introduktionstilbud.

Fodbold skal se på stadion
I aften kan man for første gang opleve den anmelderroste forestilling Sonetter, hvor fem skuespillere har læst Shakespeares kærlighedsdigte og udtrykker dem med egne ord og bevægelser.

Blandt andet kan man opleve Helle Fagralid, der netop har spillet Maja Zeuthen i sidste sæson af Forbrydelsen. Derudover medvirker skuespillerne Peter Plaugborg, Johanne Louise Schmidt, Maria Rossing og Thomas Hwan

LÆS OGSÅSkuespillerinde vil ramme publikum i maven med Shakespeare

Når det er Sonetter, der bliver teatrets premiereforestilling på netportalen, er det, fordi stykket er blandt de mere intime. Derfor håber Emmet Feigenberger, at seerne kan få mest mulig stemning ud gennem deres computerskærme.

Han er dog ikke bange for, at teatersalen vil miste publikum på grund af den nye netportal:

»Det er ligesom at sige, at store fodboldkampe skulle miste publikum, fordi kampene bliver vist på tv. Man får en helt anden oplevelse, når man går i teatret, men jeg tror, vi gør klogt i at give smagsprøver«, siger han.

PolitikenPlus
 • Tosca Oplev en af de mest elskede og tragiske operaer af mesteren Puccini. Historien om Tosca, der vil redde sin elskede, oser af jalousi, mord, begær og bedrag.

  Pluspris fra 556 kr. Alm. pris fra 695 kr. Køb
 • Art Copenhagen 2014 Danmarks internationale kunstmesse

  Pluspris 65 kr. Alm. pris 95 kr. Køb
 • Færøske Biodage - Atlantic Rhapsody Jubilæumsvisning af den første færøskproducerede spillefilm, Atlantic Rhapsody (1989), hvis underfundige og sprudlende skildring af hverdagslivet i Tórshavn havde premiere for 25 år siden.

  Pluspris 40 kr. Alm. pris 60 kr. Køb
 • 24 låger med Jensen Få rabat med dit Pluskort på Teatret Svalegangen i Aarhus.

  Pluspris 145 kr. Alm. pris 190 kr. Køb
 • Kendte Folk & Kendte Folks Børn ? et dobbeltprogram om hvordan det hele begyndte af Mark Twai n og Morti Vizki.

  Pluspris 156 kr. Alm. pris 195 kr. Køb