Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Københavnere kan stå på ski »som i en norsk skov«

Skiløjpe på Bellahøj Mark tilbyder vintermotion for både øvede og uprøvede langrendssløbere.

Gem til liste

»Det vigtigste er, at man ikke krydser skiene, det er en rigtig dårlig idé, men ellers kommer det helt af sig selv«

Erik Hansen, Grøndal Multicenter

Det kraftige snevejr har i dag givet københavnerne endnu en mulighed for at dyrke motion.

Skiløjpen på Bellahøj Mark blev åbnet sidste vinter af Grøndal MultiCenter under Kultur- og Fritidsforvaltningen i et samarbejde med Københavns Skiklub.

Og nu er der altså faldet så meget sne, at sporene egner sig til langrendsskiløb. Derfor åbnede løjpen i dag klokken 14.

Området består af en lang rute på cirka 3,5 kilometer og en kortere rute på 1 kilometer. Den lange rute tager cirka en time at løbe. Således er der taget hensyn til både de øvede såvel som de mindre øvede skiløbere.

LÆS OGSÅKøbenhavn får langrendsløjpe på Bellahøj

»Som mindre øvet kan man tage den korte rute, og så undgår man de helt store stigninger. Det kan godt være overraskende svært at holde balancen på sådan et par ski, det kan jeg love dig«, siger Erik Hansen, der er teamchef for Grøndal Multicenter.

LÆS OGSÅDMI: Det værste er overstået

»Det er skægt, for mange tænker, at fordi det er i København, så er det meget fladt, men der er faktisk temmelig kuperet derude. Der er jo en grund til, at det hedder BellaHØJ«.

»Næsten som en norsk skov«
Det relativt kuperede terræn giver netop mulighed for, at de øvede langrendsløbere også kan få lidt udfordringer, mener Erik Hansen.

»Man kan næsten løbe som i en norsk skov, der er både opad og nedad. Vi har helt bevidst lavet et stykke, der går så stejlt nedad, at du får rigtig meget fart på, så du skal være rimelig skarp til at dreje, når du kommer ned i svinget. Og det er jo svært på de der små, tynde ski«, siger han.

Langrendsski og støvler kan lejes for 50 kroner hos Grøndal Multicenter, der har åbent alle dage mellem klokken 7 og 23.

Når man lejer udstyret får man hjælp til at klikke skiene på, men resten må man selv finde ud af. Erik Hansen mener dog, at det er så nemt, at alle kan tage udfordringen op. Selv de, der aldrig har prøvet det før.

SE OGSÅHold dig opdateret på Københavns Skiklubs hjemmeside (eksternt link)

»Der er ikke noget undervisning lige nu, men hvis vi får udsigt til en længere periode, hvor sneen bliver liggende, laver vi uden tvivl en aftale med københavns Skiklub«, siger Erik Hansen.

Det var allerede i tale sidste år, men da blev sneen ikke liggende længe nok til, at det kunne betale sig.

»Det vigtigste er, at man ikke krydser skiene, det er en rigtig dårlig idé, men ellers kommer det helt af sig selv«.

PolitikenPlus
 • Bora Bora Få rabat med Plus på Bora Bora i Aarhus.

  Pluspris 110 kr. Alm. pris 140 kr. Køb
 • Koncerten ?Koncerten? er en fysisk ekspressiv og grotesk historie om et orkester, der gør oprør mod hierarkiet.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 125 kr. Køb
 • Concerto Copenhagen Det er med stor glæde, at vi denne gang kan præsentere et komplet sæsonprogram for efterår 2013 og forår 2014.

  Pluspris 150 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Teatret Svalegangen Få rabat med dit Pluskort på Teatret Svalegangen i Aarhus.

  Pluspris 145 kr. Alm. pris 190 kr. Køb