Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Københavnere kan stå på ski »som i en norsk skov«

Skiløjpe på Bellahøj Mark tilbyder vintermotion for både øvede og uprøvede langrendssløbere.

Gem til liste

»Det vigtigste er, at man ikke krydser skiene, det er en rigtig dårlig idé, men ellers kommer det helt af sig selv«

Erik Hansen, Grøndal Multicenter

Det kraftige snevejr har i dag givet københavnerne endnu en mulighed for at dyrke motion.

Skiløjpen på Bellahøj Mark blev åbnet sidste vinter af Grøndal MultiCenter under Kultur- og Fritidsforvaltningen i et samarbejde med Københavns Skiklub.

Og nu er der altså faldet så meget sne, at sporene egner sig til langrendsskiløb. Derfor åbnede løjpen i dag klokken 14.

Området består af en lang rute på cirka 3,5 kilometer og en kortere rute på 1 kilometer. Den lange rute tager cirka en time at løbe. Således er der taget hensyn til både de øvede såvel som de mindre øvede skiløbere.

LÆS OGSÅKøbenhavn får langrendsløjpe på Bellahøj

»Som mindre øvet kan man tage den korte rute, og så undgår man de helt store stigninger. Det kan godt være overraskende svært at holde balancen på sådan et par ski, det kan jeg love dig«, siger Erik Hansen, der er teamchef for Grøndal Multicenter.

LÆS OGSÅDMI: Det værste er overstået

»Det er skægt, for mange tænker, at fordi det er i København, så er det meget fladt, men der er faktisk temmelig kuperet derude. Der er jo en grund til, at det hedder BellaHØJ«.

»Næsten som en norsk skov«
Det relativt kuperede terræn giver netop mulighed for, at de øvede langrendsløbere også kan få lidt udfordringer, mener Erik Hansen.

»Man kan næsten løbe som i en norsk skov, der er både opad og nedad. Vi har helt bevidst lavet et stykke, der går så stejlt nedad, at du får rigtig meget fart på, så du skal være rimelig skarp til at dreje, når du kommer ned i svinget. Og det er jo svært på de der små, tynde ski«, siger han.

Langrendsski og støvler kan lejes for 50 kroner hos Grøndal Multicenter, der har åbent alle dage mellem klokken 7 og 23.

Når man lejer udstyret får man hjælp til at klikke skiene på, men resten må man selv finde ud af. Erik Hansen mener dog, at det er så nemt, at alle kan tage udfordringen op. Selv de, der aldrig har prøvet det før.

SE OGSÅHold dig opdateret på Københavns Skiklubs hjemmeside (eksternt link)

»Der er ikke noget undervisning lige nu, men hvis vi får udsigt til en længere periode, hvor sneen bliver liggende, laver vi uden tvivl en aftale med københavns Skiklub«, siger Erik Hansen.

Det var allerede i tale sidste år, men da blev sneen ikke liggende længe nok til, at det kunne betale sig.

»Det vigtigste er, at man ikke krydser skiene, det er en rigtig dårlig idé, men ellers kommer det helt af sig selv«.

PolitikenPlus
 • Pulcinella & Paukemessen En sjælden chance for at opleve hele Stravnskijs charmerende balletmusik om Mester Jakel og de andre kendte pantomimefigurer. Musikken bygger på italienske melodier fra 1700-tallet.

  Pluspris fra 192 kr. Alm. pris fra 260 kr. Køb
 • Sigmund Freud DR UnderholdningsOrkestret blander op for forste del af koncerttrilogien 1914-2014 med bl.a. Rasmus Botoft som trækker publikum længere ind i sindet, ud over kanten og dybere ned i maven.

  Pluspris fra 184 kr. Alm. pris fra 250 kr. Køb
 • Rolling Stones Teaterkoncert Oplev Michael Falch i Rolling Stones-musical

  316 kr. - spar 74 kr. Læs mere
 • Zirkus Nemo Zirkus Nemo er tilbage!

  304 kr. - spar 76 kr. Læs mere
 • Heidi Heidi er en virkelig person, som var en af Simon Spies? morgenbolledamer. Anika er hendes søster, der sammenstykker fortællingen om hende ? hvad er virkelighed og hvad er forestillinger?

  Pluspris fra 160 kr. Alm. pris fra 100 kr. Køb