Annonce
Annonce
Kultur

Østerbro får Københavns første 'regnskov'

Tåsinge Plads får solskrænt, engblomster, vilde urter og plads til vand.

Om projektet

Pris: 16 mio. kr., der bliver dækket af både Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter, Københavns Kommune og forsyningsselskabet HOFOR.

Vinderforslaget er skabt af Malmros A/S, GHB Landskabsarkitekter, Orbicon, Feld – Studio for digital crafts og Via Trafik.

For at vælge de rigtige løsninger til pladsen, har der været møder med grundejerne omkring pladsen og et dommerpanel bestående af bl.a. professor i landskabsarkitektur og - urbanisme Ellen Braae fra KU LIFE og Københavns Stadsarkitekt Tina Saabye.

Pladsen skal efter planen stå færdig i 2014, og det første spadestik bliver taget først i det nye år.

Kilde: Københavns Kommune

Københavns Kommune har købt et 16 millioner kroners klimavenligt kvartersløft.

Det er Tåsinge Plads på Østerbro (Der ligger i boligkvarteret mellem Fælledparken og Kildevældsparken), som allerede i 2014 bliver en helt særlig urban biotop.

Som en del af hovedstadens sikring mod fremtidens 30 procent større nedbørsmængder, skaber man her en grøn oase, der kan suge og opbevare store vandmængder samtidig med, at det bliver et nyt, grønt byrum.

Pladsen tilføjes skrænter, så man kan sole sig, mens vandet opbevares på den sænkede del. Derudover plantes en række vækster, man normalt ikke finder i byen - såsom vilde urter og engblomster. Gangbroer og cykelstier vil lede hen over de grønne, sænkede områder, hvor af en af dem - der har særligt frodige planter - kaldes 'regnskoven'.

LÆS ARTIKELKøbenhavn får landets første klima-kvarter

Allerede forud for offentliggørelsen af de konkrete planer, som blev afsløret i fredags, er klimaprojektet, der indbefatter hele Sankt Kjelds Kvarter, blevet udnævnt til at være blandt de 100 mest fremsynede klimavenlige projekter af Sustania. Det er et bæredygtighedsinitiativ stiftet af den danske tænketank Mandag Morgen i samarbejde med blandt andet Arnold Schwarzenegger og EU's klimakommissær, Connie Hedegaard.

Og målsætningen er da heller ikke 'blot' at skabe et lokalt værn mod fremtidens vejr, understregede teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) ved offentliggørelsen af planerne:

»Da New York blev oversvømmet, så de til København for at få inspiration fra vores skybrudsplan. Derfor kan Tåsinge Plads meget vel ende med at blive et sted, man taler om i hele verden«.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce