Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Øde ø i København vinder kampen om Melodi Grand Prix

Refshaleøen blev foretrukket frem for Herning og Horsens.

Gem til liste

fakta

 • B&W hallen er på ca. 10.000 m2 og omkring 60 m. fra gulv til loft.
 • Eurovision Park på over 40.000m2 med blandt andet aktiviteter og forlystelser, musikalske optrædener samt mulighed for at få mad og drikke.
 • Pressecenter på ca. 8.000 kvadratmeter, med bredbåndsopkoblinger for op til mindst 1500 journalister.
 • Akkrediteringssystem for op til omkring 10.000 akkrediterede deltagere, pressefolk og fans.
 • Der er over 20.000 hotelværelser i Storkøbenhavn. 3.600 hotelværelser reserveret til Eurovision 2014.
 • Refshaleøen udgør ca. 500.000 m2. Øen husede B&W-skibsværftet frem til 1996. I dag er her bl.a. arbejdspladser, gallerier, strandbar og restauranter.

(kilde: DR)

København bliver for 3. gang værtsby for Det internationale Melodi Grandprix

De rå B&W-hallerne på Refshaleøen bliver rammen om tre musikshows med semifinale 6. og 8. maj og finale 10. maj 2014.

»Vi har den målsætning, at alle de gæster, som kommer hertil, skal føle sig velkomne. Grand Prix'et skal gerne blive en kæmpemæssig folkefest. Noget vi kan samles om, begejstres over og glædes ved - både herhjemme og i resten af Europa. Og så satser vi selvfølgelig også på, at det bliver en begivenhed, som vi alle sammen kan være stolte over i lang tid fremover«, siger generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, i en pressemeddelse.

Der er semifinaler 6. og 8. maj og finale 10. maj. Før hvert show gennemføres der tre generalprøver - to dage inden hver udsendelse og én samme dag som udsendelsen.

Kreative muligheder på øen
DR har planer om at omdanne Refshaleøen til 'Eurovision Island', hvor danskere, deltagere og europæiske gæster kan mødes om musikfesten.

»B&W-hallerne på Refshaleøen giver os muligheden for at skabe et unikt show, fordi vi selv kan præge rammerne indenfor. Hallen giver os nogle kreative muligheder, der passer til vores ambitioner. Jeg håber, at vi kan engagere og involvere folk i hele Danmark til at tage del i vores fælles værtskab«, siger Pernille Gaardbo, der er DRs hovedansvarlige på Eurovision Song Contest.

Jyderne tabte
Projektselskabet bag samarbejdet med DR er Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Wonderful Copenhagen og Refshaleøen Holding.

København, Herning og Horsens har alle budt ind på at få Eurovision Song Contest til byen. Søndag aften blev kontrakten med hovedstaden skrevet under.

LÆS ARTIKELNæste års store melodigrandprix bliver en kampplads

Ifølge Politikens læsere var København det eneste reelle bud på en værtsby. Et flertal på hele 55 procent mente i en undersøgelse, at København med sine mange barer, caféer, overnatningsmuligheder og øvrige turistattraktioner bedst vil kunne markedsføre landet og udnytte den massive opmærksomhed, som værter af den internationale begivenhed tildeles.

LÆS ARTIKELLæserne har talt: MGP skal til København i 2014

Nationalarenaen Parken gjorde i juni opmærksom på, at festen skulle den blive holdt i København i hvert fald ikke skulle holdes på Østerbro.

LÆS ARTIKELParken melder sig ud af MGP-kapløbet

København var værtsby for Det internationale Melodi Grandprix i 1964 og 2001. Henholdsvis i Tivolis Koncertsal og i Parken.

PolitikenPlus
 • N. B. koncertkor og -orkester Også Christians Kirke slår i år dørene op for en opsætning af 'Messias'. Her er det dirigent og tidligere skuespiller, Niels Borksand, der svinger taktstokken.

  Pluspris 170 kr. Alm. pris 220 kr. Køb
 • Syngepigerne Oplev en forførende variete instrueret af den prisvindende teaterkoncertinstruktør Rolf Heim på Nørrebro Teater.

  Pluspris fra 150 kr. Alm. pris fra 295 kr. Køb
 • Juletræstog til Rosendal Besøg den hyggelige gård Rosendal i Nordsjælland og vend hjem med højt julehumør og selvfældet træ.

  Pluspris fra 168 kr. Alm. pris fra 168 kr. Køb
 • Forstå champagne og andre forførende bobler Oplev nogle af de vinområder der anses for at være de mest betydningsfulde i verden på nærmere hold.

  Pluspris 445 kr. Alm. pris 750 kr. Køb
 • Messias med Camerata Kammerkoret Camerata har med deres opsætning af 'Messias' i Holmens Kirke skabt en Københavnerfavorit, der plejer at få tilskuerne til at sidde tæt på kirkebænkene.

  Pluspris 190 kr. Alm. pris 220 kr. Køb