Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Øde ø i København vinder kampen om Melodi Grand Prix

Refshaleøen blev foretrukket frem for Herning og Horsens.

Gem til liste

fakta

 • B&W hallen er på ca. 10.000 m2 og omkring 60 m. fra gulv til loft.
 • Eurovision Park på over 40.000m2 med blandt andet aktiviteter og forlystelser, musikalske optrædener samt mulighed for at få mad og drikke.
 • Pressecenter på ca. 8.000 kvadratmeter, med bredbåndsopkoblinger for op til mindst 1500 journalister.
 • Akkrediteringssystem for op til omkring 10.000 akkrediterede deltagere, pressefolk og fans.
 • Der er over 20.000 hotelværelser i Storkøbenhavn. 3.600 hotelværelser reserveret til Eurovision 2014.
 • Refshaleøen udgør ca. 500.000 m2. Øen husede B&W-skibsværftet frem til 1996. I dag er her bl.a. arbejdspladser, gallerier, strandbar og restauranter.

(kilde: DR)

København bliver for 3. gang værtsby for Det internationale Melodi Grandprix

De rå B&W-hallerne på Refshaleøen bliver rammen om tre musikshows med semifinale 6. og 8. maj og finale 10. maj 2014.

»Vi har den målsætning, at alle de gæster, som kommer hertil, skal føle sig velkomne. Grand Prix'et skal gerne blive en kæmpemæssig folkefest. Noget vi kan samles om, begejstres over og glædes ved - både herhjemme og i resten af Europa. Og så satser vi selvfølgelig også på, at det bliver en begivenhed, som vi alle sammen kan være stolte over i lang tid fremover«, siger generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, i en pressemeddelse.

Der er semifinaler 6. og 8. maj og finale 10. maj. Før hvert show gennemføres der tre generalprøver - to dage inden hver udsendelse og én samme dag som udsendelsen.

Kreative muligheder på øen
DR har planer om at omdanne Refshaleøen til 'Eurovision Island', hvor danskere, deltagere og europæiske gæster kan mødes om musikfesten.

»B&W-hallerne på Refshaleøen giver os muligheden for at skabe et unikt show, fordi vi selv kan præge rammerne indenfor. Hallen giver os nogle kreative muligheder, der passer til vores ambitioner. Jeg håber, at vi kan engagere og involvere folk i hele Danmark til at tage del i vores fælles værtskab«, siger Pernille Gaardbo, der er DRs hovedansvarlige på Eurovision Song Contest.

Jyderne tabte
Projektselskabet bag samarbejdet med DR er Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Wonderful Copenhagen og Refshaleøen Holding.

København, Herning og Horsens har alle budt ind på at få Eurovision Song Contest til byen. Søndag aften blev kontrakten med hovedstaden skrevet under.

LÆS ARTIKELNæste års store melodigrandprix bliver en kampplads

Ifølge Politikens læsere var København det eneste reelle bud på en værtsby. Et flertal på hele 55 procent mente i en undersøgelse, at København med sine mange barer, caféer, overnatningsmuligheder og øvrige turistattraktioner bedst vil kunne markedsføre landet og udnytte den massive opmærksomhed, som værter af den internationale begivenhed tildeles.

LÆS ARTIKELLæserne har talt: MGP skal til København i 2014

Nationalarenaen Parken gjorde i juni opmærksom på, at festen skulle den blive holdt i København i hvert fald ikke skulle holdes på Østerbro.

LÆS ARTIKELParken melder sig ud af MGP-kapløbet

København var værtsby for Det internationale Melodi Grandprix i 1964 og 2001. Henholdsvis i Tivolis Koncertsal og i Parken.

PolitikenPlus
 • Tosca Oplev en af de mest elskede og tragiske operaer af mesteren Puccini. Historien om Tosca, der vil redde sin elskede, oser af jalousi, mord, begær og bedrag.

  Pluspris fra 556 kr. Alm. pris fra 695 kr. Køb
 • Art Copenhagen 2014 Danmarks internationale kunstmesse

  Pluspris 65 kr. Alm. pris 95 kr. Køb
 • Færøske Biodage - Atlantic Rhapsody Jubilæumsvisning af den første færøskproducerede spillefilm, Atlantic Rhapsody (1989), hvis underfundige og sprudlende skildring af hverdagslivet i Tórshavn havde premiere for 25 år siden.

  Pluspris 40 kr. Alm. pris 60 kr. Køb
 • 24 låger med Jensen Få rabat med dit Pluskort på Teatret Svalegangen i Aarhus.

  Pluspris 145 kr. Alm. pris 190 kr. Køb
 • Kendte Folk & Kendte Folks Børn ? et dobbeltprogram om hvordan det hele begyndte af Mark Twai n og Morti Vizki.

  Pluspris 156 kr. Alm. pris 195 kr. Køb