Annonce
Annonce
Kultur

Test dig selv: Er du fascist?

Skuespilchef Morten Kirkskov ser facistiske tendenser i Danmark. Men hvad er en fascist egentlig? Og er du fascist?

Der bliver skudt med noget nær fuldautomatiske våben i debatten om de flygtninge, der forsøger at få ophold i Danmark.

Mens regeringen bygger teltlejre, ønsker at konfiskere værdigenstande fra flygtninge og skærper asylreglerne i landet, kritiserer en række intellektuelle i skarpe vendinger udviklingen.

Carsten Jensen siger, vores demokrati er i forfald. Suzanne Brøgger hævder, Danmark er bristet mentalt. Flere Venstre-folk efterlyser en ordentlig tone i debatten. Og sidste søndag beskrev Det Kongelige Teaters skuespilchef, Morten Kirkskov, hvad han kalder »fascismens spirende succes« i landet.

Er vi alle blevet fascister? Er du fascist?

Eller er din ven?

Her er syv spørgsmål, som kan hjælpe dig til klarhed. Det kræver syv rigtige (eller måske rettere forkerte) svar at leve op til historiker Ernst Noltes fascistiske minimum, der ifølge historiker Claus Bundgård Christensen fra Roskilde Universitet består af syv ideologiske punkter, som enhver fascist til alle tider og som minimum vil tilslutte sig.

Held og lykke!

For abonnenter
Redaktionen anbefaler

Danmark er og bliver fantasternes paradis

Del link

Læs i magasinet

 Foto: Miriam Dalsgaard

Er vi ved at blive fascister?

Går vi alle sammen og ikke mindst regeringen rundt og er en smule fascistiske? Vi tager ud i landet for at undersøge, om det er ved at blive moderne at gå med skrårem og drømme om Mussolini.

Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce