Annonce
Annonce
Kultur

Lukas Graham fortsætter sejrsgangen i USA

I denne uge indtager Lukas Graham en fornem 12. plads på den amerikanske Billboard singleliste.

2011-2015: Citater fra fem interviews i Politiken

2011 (om hans musikalske projekt):

»Vi går efter at få noget sex tilbage i soulmusikken, at det skal være lidt vulgært igen. Det skal ikke være for sødt, det skal have noget kant. Jeg synes, soulmusikken er blevet alt for poleret, og der er vores udtryk ret beskidt. Det er nok også derfor, vi tit ender med at tage tøjet af på scenen«.

Læs interviewet her.2012: (om chokket over farens pludselige død):

»Jeg aner ikke, hvordan jeg kan skrive en glad sang igen. Min verden bliver aldrig den samme igen, og jeg kan ikke repareres. Men jeg har ham med mig hele vejen rundt, hele tiden«.

Læs interviewet her.

2013: (om at skrive amerikansk pladekontrakt):

»Jamen, hvad fanden skal jeg bruge en million euro til? Jeg har aldrig været økonomisk motiveret. Det er også det, der chokerer de der amerikanere, som vi skal over og arbejde med nu. Jeg vil ikke have et kæmpe forskud og en masse penge, jeg vil have det rigtige hold omkring mig. Jeg vil ikke skylde nogen noget. Et forskud er jo bare en ondskabsfuld form for kassekredit«.

Læs interviewet her.

2014: (om at have ansvaret for tyve ansatte):

»Det betyder, at jeg knækker emotionelt en gang imellem. Fordi det er så fucking hårdt at være 26 og skulle træffe alle beslutningerne. Jeg har ikke gået på handelsskole eller universitetet, men jeg prøver at styre en voksende virksomhed. Det er learning by doing, og selvom jeg har gode rådgivere, siger de alle, min bankrådgiver, mine managere, min forretningsrådgiver og min advokat, at de kun kan pege mig i en retning, og så skal jeg selv vælge, hvor jeg vil hen«.

Læs interviewet her.

2015: (om hvorvidt danskere er nærige med deres privilegier)

»Faktisk er vi pisse-generøse. Vi samler jo 300 millioner ind ved store tv-shows, når nogen sulter i Afrika. Men det er penge. Og man kan ikke købe sig til alt og redde verden ved bare at betale. Næh, vi skal lade være med at bombe og gøre hele regioner ustabile. Hvis nogen er i tvivl om, hvad folk i Syrien flygter fra, kan de jo i øvrigt bare se på Paris-angrebet«.

Læs hele interviewet her.

Succesen vil ingen ende tage for det danske band Lukas Graham.

På den amerikanske singlehitliste, Billboard Hot 100, som er verdens mest prestigefulde liste af sin slags, er bandet i denne uge rykket helt op på en 12. plads med sangen '7 Years'.

I sidste uge lå Lukas Graham nummer 20 på listen.

Det er bandets bedste placering på listen til dato, og siden sangen ramte listen for seks uger siden, er det kun gået fremad for danskerne.

LÆS OGSÅ18 år senere: Lukas Graham afløser Aqua som dansk 1'er på engelsk hitliste

Det er ikke hvem som helst de fire københavnerdrenge blander sig med i den fine ende af hitlisten.

Store stjerner som The Weeknd, Coldplay og Chris Brown, er allerede blevet overhalet, og blandt de navne, der fortsat er placeret over Lukas Graham på Billboardlisten er Adele og Justin Bieber. Listen toppes, lige som i sidste uge, af Rihanna og Drake med nummeret 'Work'.

Også på musiktjenesten Spotify er '7 Years' populær. På Spotifys globale opgørelse over de mest spillede sange indtager sangen nemlig en sjetteplads for perioden mellem 19. februar og 25. februar.

LÆS PORTRÆT FRA 2014Blandt strippers and niggas

Sidste år fik den fynske sangerinde Mø en placering som nummer to på Billboardlisten sammen med Major Lazor og DJ Snake med kæmpehittet 'Lean On'.

Den bedste danske placering på listen stod Jørgen Ingmann for i 1961 med nummeret 'Apache', som blev nummer to.

Lukas Grahams sang '7 Years' er i øjeblikket nummer et i både Storbritannien og Australien, og tidligere har den indtaget førstepladsen i blandt andet Danmark, Holland, Belgien, Sverige, New Zealand og Irland.

LÆS PORTRÆT FRA 2015Et sted mellem Justin Bieber og den første million

Blå bog

Lukas Graham

Lukas Forchhammer (f. 1988), dansk-irsk sangskriver og sanger i bandet Lukas Graham. Han er uddannet sopransolist i Københavns Drengekor og har tidligere været både rapper og skuespiller. ’Graham’ er hans irske fars efternavn, og han er født og opvokset på Christiania.

Bandet består desuden af Mark Falgren (trommer), Magnus Larsson (bas) og Kasper Daugaard (keyboard). Derudover skriver frontfigur Lukas Forchhammer de fleste af numrene sammen med Morten Ristorp og Don Stefano - tilsammen Future Animals.

Det er 18 år siden, at et dansk band sidst opnåede en placering som nummer et i Storbritannien. Det var i 1998, hvor Aqua toppede listen med sangen 'Turn Back Time'.

Den seneste danske top 10-placering i Storbritannien er Alphabeats single 'Fascination', der røg op på en sjetteplads.

Lukas Graham udgiver senere i marts albummet 'Lukas Graham' i USA.

For abonnenter
Redaktionen anbefaler

Et sted mellem Justin Bieber og den første million

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce