Annonce
Annonce
Kultur

Sarah Glerup fra X Factor skal i Folketinget for Enhedslisten

Pelle Dragsted tager tre ugers orlov og erstattes af Sarah Glerup, der bliver det første handicappede medlem.

Annonce

For første gang i Folketingets mere end 150 år kommer der nu et handicappet medlem i kørestol på tinge.

Der er tale om Sarah Glerup, som også er kendt fra DRs underholdningsprogram X Factor, der 4. april skal i Folketinget for Enhedslisten.

Hun tager over fra partiets finansordfører Pelle Dragsted, der tager tre ugers selvbetalt orlov for at færdiggøre sin uddannelse.

Det oplyser partiet selv.

31-årige Sarah Glerup er førstesuppleant i Københavns Storkreds, cand.mag. i medievidenskab og til daglig ansat som kommunikationsrådgiver i Enhedslisten.

Kan ikke komme på talerstolen

Grundet sit muskelsvind sidder hun i kørestol og trækker vejret gennem en respirator.

»Jeg er stolt over at kunne træde til og bidrage til vores folkestyre, nu hvor Pelle Dragsted tager orlov. At jeg samtidig er med til at skrive danmarkshistorie, fordi jeg har min kørestol med, er ret vildt«, siger hun i en pressemeddelelse.

Helt lavpraktisk er der nogle udfordringer, fordi folketingssalen er mindre tilgængelig for hende, da hun sidder i kørestol.

»Man kan ikke komme på talerstolen, og jeg kan ikke nå stemmeknappen. På sigt skal det løses, for demokratiet bør være for alle. Men lige nu og her må vi finde på kreative, midlertidige løsninger«, siger Sarah Glerup.

Hun var med i X Factors såkaldte liveshows, men røg ud efter to fredage.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce