Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Winnie og Karina er trættende på dvd

’Piger på prøveløsladelse’ er på en gang ganske præcis, grænseoverskridende, voldsomt provokerende og alt for meget.

Politiken synes
Politiken synes
Gem til liste

Piger på prøveløsladelse

Piger på prøveløsladelse. For klam til tv. Satire.

Medvirkende: Linda P. og Christina Sederqvist.

Spilletid: 205 minutter. Indeholder 10 afsnit (ucensurerede) fra DR samt diverse ekstramateriale.DVD

Da serien om de to prøveløsladte tabertøser Winnie og Karina begyndte som et indslag i DR 2’s satireprogram ’Flemmings helte’, var det på mange måder et forfriskende nybrud.

For her var virkelig et par stemmer, som ramte fuldstændig rent i deres ukærlige parodi på et helt bestemt segments adfærd, selvforståelse og ikke mindst måde at formulere sig på.

En slags klokkeklart modstykke til Martin Buchs overklassedreng i en anden satiresammenhæng, ’Normalerweize’.

Frastødende og fascinerende
Og med de to pigers rablende – og for den enes vedkommende decideret karakterafvigende – fremstilling af deres dagligdag bevægede DR’s satire sig et sted hen, hvor den aldrig rigtig havde været før, så hele den friværdifikserede middelklasse kunne få et blik ind i en verden, den kun have læst om i B.T.

Frastødende, men også dragende og fascinerende at høre og se om ubekymrede omsorgssvigt, totalt ureflekteret promiskuitet og gennemført selvbedrag.

Derfor var det også en god idé, at DR 2’s underholdningsredaktion besluttede sig for at løslade pigerne fra Flemming og give dem deres eget lille program.

Sjov afveksling
Og det var et endnu bedre – for ikke at sige fremragende – indfald at lade Winnie og Karina holde en kort nytårstale i fjernsynet nytårsaften.

For de tos uhæmmede mundhuggeri, sproglige anarkisme og totale mangel på gode manerer var en sjov afveksling i forhold til alt det traditionsbundne og berøringsangste.

Desværre er det også sådan, at pigerne virkelig skal indtages i små doser. Og derfor er en hel dvd med rapporter fra deres i alle henseender lortede liv mere end rigeligt.

Kammer over
Den spinkle handling i de 10 afsnit er, at de to er blevet ansat på en lokalradio i Sydhavnen og skal bestyre en eller anden form for ring ind-program og brevkasse i stedet for at ruske tremmer.

Samtidig skal de også klare sig i forhold til den omgivende verden af snotdumme kærester, børn og offentlige myndigheder.

Og den historie fortælles dels i form af fortløbende reportager fra deres dagligdag, dels som nærgående interview, hvor pigerne bliver frittet ud om baggrund, verdenssyn og interesser.

Og det er både glimtvis lårklaskende morsomt og sociologisk overrumplende; men det kammer over, fordi det bliver en kende for underlivsorienteret.

Ikke så dvd-egnet
Det kan selvfølgelig være en del af pointen, at vi skal føle kvalme ved toiletoptrin og en evindelig kredsen om vaginalsekreter i særdeleshed og kropsvæsker almindelighed.

Men helt ærligt: Fækalier, sperm, blod og urin er ikke sjovt i sig selv.

Det korte af det lange er således, at det, som fungerede fint på fjernsyn, fungerer mindre godt på dvd.

Det bliver ganske enkelt trættende i længden. Og derfor imødeser denne anmelder også den annoncerede film om Winnie og Karina med en vis frygt.

PolitikenPlus
 • Ilt Fuck genbrug, fuck el-biler, fuck energibesparende fucking el-pærer! Medmindre uddannede, omsorgsfulde mennesker som os holder op med at lave børn, så er verden totalt fucking fucked.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 130 kr. Køb
 • Brahms & Sjostakovitj Den franske violinvirtuos Renaud Capucon er solist i Brahms' romantiske Violinkoncert. Sjostakovitjs 1. Symfoni er et af historiens mest overlegne debutværker, skrevet af et nyskabende og flabet geni.

  Pluspris fra 128 kr. Alm. pris fra 180 kr. Køb
 • Favntag En storbykomedie om håb, tab og frihed.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Asteroiden Oplev den internationale teaterfestival Asteroiden i den hyggelige natur på spidsen af Refshaleøen.

  Pluspris 225 kr. Alm. pris 300 kr. Køb
 • Anne-Cathrine Riebnitzsky Erotiske noveller, global kamp for demokrati og tolkning på russisk. Den forfatteruddannede Anne-Cathrine Riebnitzsky har været genremæssigt vidt omkring inden hun i 2013 fik De Gyldne Laurbær.

  Pluspris 156 kr. Alm. pris 195 kr. Køb