Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Winnie og Karina er trættende på dvd

’Piger på prøveløsladelse’ er på en gang ganske præcis, grænseoverskridende, voldsomt provokerende og alt for meget.

Gem til liste

Piger på prøveløsladelse

Politiken synes

Piger på prøveløsladelse. For klam til tv. Satire.

Medvirkende: Linda P. og Christina Sederqvist.

Spilletid: 205 minutter. Indeholder 10 afsnit (ucensurerede) fra DR samt diverse ekstramateriale.DVD

Da serien om de to prøveløsladte tabertøser Winnie og Karina begyndte som et indslag i DR 2’s satireprogram ’Flemmings helte’, var det på mange måder et forfriskende nybrud.

For her var virkelig et par stemmer, som ramte fuldstændig rent i deres ukærlige parodi på et helt bestemt segments adfærd, selvforståelse og ikke mindst måde at formulere sig på.

En slags klokkeklart modstykke til Martin Buchs overklassedreng i en anden satiresammenhæng, ’Normalerweize’.

Frastødende og fascinerende
Og med de to pigers rablende – og for den enes vedkommende decideret karakterafvigende – fremstilling af deres dagligdag bevægede DR’s satire sig et sted hen, hvor den aldrig rigtig havde været før, så hele den friværdifikserede middelklasse kunne få et blik ind i en verden, den kun have læst om i B.T.

Frastødende, men også dragende og fascinerende at høre og se om ubekymrede omsorgssvigt, totalt ureflekteret promiskuitet og gennemført selvbedrag.

Derfor var det også en god idé, at DR 2’s underholdningsredaktion besluttede sig for at løslade pigerne fra Flemming og give dem deres eget lille program.

Sjov afveksling
Og det var et endnu bedre – for ikke at sige fremragende – indfald at lade Winnie og Karina holde en kort nytårstale i fjernsynet nytårsaften.

For de tos uhæmmede mundhuggeri, sproglige anarkisme og totale mangel på gode manerer var en sjov afveksling i forhold til alt det traditionsbundne og berøringsangste.

Desværre er det også sådan, at pigerne virkelig skal indtages i små doser. Og derfor er en hel dvd med rapporter fra deres i alle henseender lortede liv mere end rigeligt.

Kammer over
Den spinkle handling i de 10 afsnit er, at de to er blevet ansat på en lokalradio i Sydhavnen og skal bestyre en eller anden form for ring ind-program og brevkasse i stedet for at ruske tremmer.

Samtidig skal de også klare sig i forhold til den omgivende verden af snotdumme kærester, børn og offentlige myndigheder.

Og den historie fortælles dels i form af fortløbende reportager fra deres dagligdag, dels som nærgående interview, hvor pigerne bliver frittet ud om baggrund, verdenssyn og interesser.

Og det er både glimtvis lårklaskende morsomt og sociologisk overrumplende; men det kammer over, fordi det bliver en kende for underlivsorienteret.

Ikke så dvd-egnet
Det kan selvfølgelig være en del af pointen, at vi skal føle kvalme ved toiletoptrin og en evindelig kredsen om vaginalsekreter i særdeleshed og kropsvæsker almindelighed.

Men helt ærligt: Fækalier, sperm, blod og urin er ikke sjovt i sig selv.

Det korte af det lange er således, at det, som fungerede fint på fjernsyn, fungerer mindre godt på dvd.

Det bliver ganske enkelt trættende i længden. Og derfor imødeser denne anmelder også den annoncerede film om Winnie og Karina med en vis frygt.

PolitikenPlus
 • NI HAO NUUK En ekspedition i anledning af Grønlands fremtid.

  Pluspris 80 kr. Alm. pris 145 kr. Køb
 • Robotboys Hvis du ikke kender dem, gør dine børn det. Med over 100 millioner views på YouTube er Robotboys et fænomen i verdensklasse.

  Pluspris 130 kr. Alm. pris 295 kr. Køb
 • Side by Side Engang var de selv unge, håbefulde musikskoleelever. Nu giver musikerne i Det Kongelige Kapel erfaringerne videre til morgendagens musikere og musikelskere.

  Pluspris 60 kr. Alm. pris 75 kr. Køb
 • DR Big Bandet med John Scofield Det er ved at være et par år siden DR Big Bandet sidst spillede sammen med en af jazzen helt tunge drenge, John Scofield.

  Pluspris 184 kr. Alm. pris 250 kr. Køb
 • Tryllefløjten For første gang lader Operaen tæppet gå for en helt ny opsætning af den populære opera 'Tryllefløjten', der har været elsket af publikum siden 1791.

  Pluspris fra 556 kr. Alm. pris fra 695 kr. Køb