Også set fra en drone – eller et flyvindue – skiller Lego House sig ud.
Foto: Lego House

Også set fra en drone – eller et flyvindue – skiller Lego House sig ud.

Arkitekturanmeldelse: Det store, nye Lego House i Billund er Bjarke Ingels' mest konceptuelt gennemførte byggeri til dato

Midt i Billund, hvor det gamle rådhus stod, har Lego opført et stort oplevelsescenter tegnet af Bjarke Ingels og BIG. Huset, der åbner på torsdag 28. september 2017, er den store danske tegnestues konceptuelt mest gennemførte byggeri til dato og skal have fem hjerter.

FOR ABONNENTER

Billund kalder sig ’Børnenes Hovedstad’, og de mener det tilsyneladende alvorligt.

I 2013 rev de byens rådhus ned for at bygge et kæmpe legehus i stedet. Lego House, som Billunds nye midtpunkt og oplevelseshus hedder, er tegnet af Bjarke Ingels Group, BIG. Og BIG er på mange måder sluppet ret godt fra opgaven. Bygningen lever 100 procent op til sine egne præmisser og står som et knivskarpt, næsten abstrakt koncept.

Det første, som slår mig, er bygningens samspil med det omgivende byrum. Pladsdannelserne omkring den meget fotogene bygning er kort før den officielle åbning endnu ikke helt færdiganlagte, men det er alligevel tydeligt, at Legos nye superlegehus kommer til at gøre en kæmpe forskel.

Den gamle rådhusplads er totalt forvandlet. BIG’s bygning griber fat i byrummet på en aktiv og overbevisende facon hele vejen rundt. Ved bygningens sydvestside er den førhen hengemte Billund Å ved at blive fritlagt og pladsen omkring omdannet til rekreativt byrum. Et projekt som tegnestuen Arkitema står for. Lego har som en del af forvandlingen af centrum bygget et stort parkeringshus længere nede ad Hovedgaden, så den triste asfaltørken, der omkransede det tidligere rådhus, er forsvundet, og byrummet genoplivet som en mere værdig pladsdannelse omkring bygningen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce