Et skridt nærmere et rockmuseum

Et museum for rocken er ved at tage form i Roskilde. I hvert fald bringer to store donationer projektet nærmere.

Kultur

Roskilde Kommune har netop modtaget en million kroner fra Egmont Fonden og 250.000 kroner af Foreningen Roskilde Festival til forberedelse af Danmarks Rockmuseum.

Roskildes borgmester Bjørn Dahl betegner de to pengegaver som »et stort skridt nærmere realiseringen af museet«, som vil præsentere dansk rockhistorie i en interaktiv form med noget for alle sanser og til gæster i alle aldre.

Det er tanken, at rockmuseet skal rumme udstillingsfaciliteter, biograf, koncertsal, lydstudie, interaktive produktionsrum, bibliotek, arkiv samt undervisnings- og forskningsfaciliteter.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

  »Far skal dø! Det skal være mig og mor for evigt!«

  OBS: Kun til Politiken.
Sarah Engell og hendes søn, der har lidt af et voldsomt ødipuskompleks. Da han var yngre talte han om, hvordan han ville slå sin far ihjel, og han har generelt altid været morsyg.
Det er ikke så slemt mere, men Plus En-podcasten behandler Ødipuskomplekset som tema og jalousi mellem forældre og børn.
  Podcasten 'Plus En':

  Sarah Engell er magnetisk. Hun har krystalklare, mandelformede øjne og kridhvidt hår. Hun er mor til to drenge, Jonathan og Julius. Og så er hun den absolutte nummer et, både for børnene og for deres far René, som elsker hende over alt på jorden. Men kan man være alles nummer et? Er det normalt at en 4-årig dreng udførligt forklarer sin mor, hvordan han vil dræbe sin far? I denne uges 'Plus En - Politikens podcast om livet med børn' kan du høre en fuldblodig og levende karikatur af Sofokles' berømte tragedie om Ødipus udspille sig for fuld udblæsning i et helt normalt hjem.

  Vil du ha' mere 'Plus En'? Find det her

Annonce