Carina Christensen (K) får dårlige standpunktskarakterer fra Dansk Folkepartis formand. Socialdemokraterne kalder ministeren 'historiens mest passive' på kulturområdet.
Foto: JENS DRESLING

Carina Christensen (K) får dårlige standpunktskarakterer fra Dansk Folkepartis formand. Socialdemokraterne kalder ministeren 'historiens mest passive' på kulturområdet.

Kultur

DF overfalder kulturministeren

Kulturminister Carina Christensen (K) er farveløs og har ingen visioner for værdidebatten, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

Kultur

Kritikken hagler ned over den konservative kulturminister, Carina Christensen.

Både den politiske højre- og venstrefløj beskylder kulturministeren for at være passiv og for at være en embedsmandstype uden politiske visioner.

Særligt kritikken fra Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, der tidligere har fyret en konservativ minister, vækker opsigt.

»Aldrig en kontroversiel udmelding« Hun mener ikke, at Carina Christensen har formået at sætte sig på den kulturpolitiske dagsorden efter et halvt år på posten.

»Jeg er ikke i tvivl om, at Carina Christensen er et sødt menneske. Men hun mangler visioner. Hun er for meget embedsmand«, siger Pia Kjærsgaard.

DF-formanden savner i dén grad nogle slag i bolledejen:

»Hun administrerer, men man hører aldrig en markant eller på nogen måde kontroversiel udmelding fra hende. Og det er et problem, fordi kulturpolitikken er så vigtig i værdikampen. Det nytter ikke noget, hvis kulturministeren ikke tør gå foran og sige, hvad hun mener«, siger Pia Kjærsgaard til Dagbladet Information.

'Vandrepokalen'
Hun mener, det er tilfældigt, at det lige blev Carina Christensen, der endte som kulturminister.

»Man skulle have en kabale til at gå op. Nogle mennesker skulle placeres rundt omkring, og da Lars Barfoed skulle have Transportministeriet, måtte man placere Carina Christensen i Kulturministeriet«, siger hun.

Carina Christensen blev af kritiske røster kaldt 'vandrepokalen', da hun for et år siden blev forflyttet fra posten som minister for familie- og forbrugeranliggender til Transportministeriet, hvorefter den 35-årige cand.negot. blev udnævnt til kulturminister i september 2008.

S: Historiens mest passive
Også Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, er skuffet over kulturministeren.

Han mener, at hun er blandt historiens mest passive kulturministre.

Støtte fra partifælle

De Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, forsøger at komme ministeren til undsætning.

»Carina Christensen er en utroligt god problemknuser. Hun vil gerne have, at kulturlivet skal have det godt i Danmark. Hun vil være med til løse de problemstillinger, man står overfor i kommunerne, på museerne og i kulturlivet generelt«, siger Henriette Kjær til Ritzau.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce