Danske og svenske avislæsere kommer muligvis ikke til at se billeder af Britney Spears' optræden. Men så kan man jo altid gå på Madame Tussauds voksmuserum i London, hvor en næsten helt virkelig Britney er udstillet.
Foto: JOEL RYAN/AP

Danske og svenske avislæsere kommer muligvis ikke til at se billeder af Britney Spears' optræden. Men så kan man jo altid gå på Madame Tussauds voksmuserum i London, hvor en næsten helt virkelig Britney er udstillet.

Kultur

Pressen boykotter Britney Spears

Popprinsessen stiller for mange krav til fotografer. Danske og svenske fotografer bliver væk fra koncerterne.

Kultur

Vel er hun en af verdens største popstjerner pt. Men det giver hende ikke lov til at bestemme alting.

Britney Spears, der er på vej til Skandinavien på sin turné, har taget en kontrakt med, der stiller en lang række krav til fotografer, der tager billeder af Britney under hendes show.

Så omfattende er betingelserne, at de største danske og svenske medier ikke kan acceptere dem.

»De stiller krav, som er helt urimelige. Hvis de ikke kan give os ordentlige arbejdsforhold, når vi kommer til koncerten, så går vi igen«, siger Politikens fotochef Thomas Borberg.

Britney vil bestemme Britneys management kræver, at pressefotograferne skal skrive under på en aftale, der giver popstjernen copyright på billederne og retten til at bestemme, i hvilken sammenhæng billederne må optræde.

Desuden skal fotograferne skrive under på, at deres medier ikke må bruge billederne efter 30 dage efter koncerten.

Ingen billeder må videresælges og billeder, som Britney eller arrangøren finder krænkende, må ikke publiceres.

Politikens fotochef undrer sig over, at Britney Spears og hendes management ikke ønsker at samarbejde om at få taget de bedst mulige billeder.

»Vi kan ikke udføre vores arbejde tilfredsstillende på den måde. Vi skal kunne bruge vores billeder i vores arkiv, men det må vi ikke. Til gengæld vil de have lov til at tage de bedste af vores billeder og bruge dem på krus og t-shirts og andet merchandise. Det hænger ikke sammen«, siger Thomas Borberg.

Danske medier går sammen om boykot
Politiken har sammen med Berlingske Tidende, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og billedbureauet Polfoto taget kontakt til arrangøren og fortalt, at ingen af medierne vil tage billeder under koncerten i Parken på lørdag, hvis de skal skrive under på den omfattende kontrakt.

Medierne vil heller ikke bruge gamle billeder fra arkiverne til deres dækning af koncerten.

Også svenske medier nægter
De samme overvejelser har medierne i Sverige, hvor Britney Spears skal spille i Globen i Stockholm to dage efter koncerten i København. Her vil de fire landsdækkende aviser Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter og Svenska Dagbladet heller ikke tage billeder på Britneys betingelser.

»Hvis de ikke river kontrakten i stykker, kommer vi ikke til at fotografere til koncerten«, siger den svenske avis Dagens Nyheters billedchef Roger Turesson til sin egen avis.

Arrangør beklager

I Danmark er det koncertarrangøren ICO, der står bag koncerten. Og her forsikrer assistent Tina Sylvan, at de har gjort alt, hvad de kan, for at få Britney Spears og hendes management til at droppe kontrakten.

»Vi prøver altid til alle koncerter at få afvist kravene. Vi ved godt, at alle fotografer i Danmark har et issue med de kontrakter, så vi gør, hvad vi kan for at komme uden om dem«, siger hun.

»Men nogle gange er det så store spillere, vi har at gøre med, at det bare ikke kan lade sig gøre, uanset hvilken dokumentation vi kommer med om danske ophavsretregler«, siger Tina Sylvan.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce