Underviseren Carthage Beck McGosh, der står bag rappen 'Messerschmidt Diss' fortæller, at sangen ikke er en dødstrussel mod Morten Messerschmidt på trods af linjen ' Jeg har en enkelt patron for Messerschmidt, for han snakker masser shit'.
Foto: JENS DRESLING

Underviseren Carthage Beck McGosh, der står bag rappen 'Messerschmidt Diss' fortæller, at sangen ikke er en dødstrussel mod Morten Messerschmidt på trods af linjen ' Jeg har en enkelt patron for Messerschmidt, for han snakker masser shit'.

Kultur

Raplærer skrev Messerschmidt-rap

Rapperen Carthage Bech McGosh står frem og fortæller, at rap om Morten Messerschmidt ikke var ment som en dødstrussel.

Kultur

Rappen med linjen, »Jeg har en enkelt patron for Messerschmidt, for han snakker masser shit«, er ikke en dødstrussel mod Dansk Folkeparti-politikeren Morten Messerschmidt.

Der siger rapper og ophavsmand til rappen Carthage Beck McGosh.

Han er underviser på den sommerskole, der netop er blevet lukket ned, da en 11-årig dreng opførte rappen 'Messerschmidt Diss'.

LÆS ARTIKEL Skrap raptekst lukker sommerskole

»Der er slet ikke tale om en dødstrussel. Aviserne har blæst det op - selve udtryksformen i rap er aggressiv. Udenforstående folk kan opfatte det som utrolig voldsomt, hvis man ikke kender til den verden, men der er ikke tale om en dødstrussel mod Morten Messerschmidt«, siger McGosh til Lokalavisen Århus.

»En kritik af hans politik«
Rapteksten om Messerschmidt har i de seneste uger været debatteret i medierne - især efter at Morten Messerschmidt selv tog kraftigt afstand fra teksten, som var blevet publiceret på Lokalavisen Århus’ hjemmeside efter en reportage fra sommerskolen.

Ifølge Carthage Beck McGosh skal de hårde ord i teksten dog opfattes som en symbolik.

»Det er en kritik af hans politik og for at forklare, hvordan hans holdninger påvirker nogen i samfundet«, siger han.

Rapper fortryder
Rapperen indrømmer dog, at nogle af linjerne i teksten ikke er passende for en 11-årig dreng - heriblandt de omdiskuterede linjer:

»Jeg har en enkelt patron for Messerschmidt, for han snakker masser shit
og han sku' kom og sut min pik«.

»Jeg skal være den første til at beklage, at et godt socialt sommerprojekt er kommet i stormvejr på grund af en tekst, som jeg har skrevet. Set i bakspejlet var visse linjer i teksten upassende for et ungt barn at rappe. På den anden side er jeg især ked af, at to linjer i teksten står tilbage, som udtryk for den samlede tekst«.

SKRIV

Ifølge underviser og rapper Carthage Beck McGosh er de to enkeltstående linjer misvisende.

»Nummerets oprindelige tema er den stærkt stigende ulighed i samfundet, der blandt andet forøges af den siddende regering og deres allierede Dansk Folkeparti«.

Rappen på Myspace

Rapperen har nu lagt rappen i sin helhed ud på sin myspace-side.

LÆS TEKSTEN Hør og læs rappen på Carthage Beck McGosh's myspace(eksternt link)

Det vil ifølge rapperen give et mere nuanceret syn på sangen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce