Kunstneren Bjørn Nørgaard er med i Aktion Auktion, som foregår 10.-21. september på Vesterbro i København.
Foto: Jan Grarup

Kunstneren Bjørn Nørgaard er med i Aktion Auktion, som foregår 10.-21. september på Vesterbro i København.

Kultur

Kunstnere går i a(u)ktion for irakerne

Værker af Olafur Eliasson, Bjørn Nørgaard, Jeppe Hein og 100 andre kunstnere sælges til fordel for de udvisningstruede irakere.

Kultur

Olafur Eliasson, Bjørn Nørgaard, John Kørner, Jeppe Hein og gruppen Superflex er blandt de over 100 kunstnere, som gennem en udstilling og en auktion vil give deres støtte til de udvisningstruede irakiske asylansøgere.

Initiativet har fået navnet Aktion Auktion, og det kommer til at foregå 10. - 21. september i Høkerboderne på Vesterbro i København.

Der sættes fokus på irakernes situation I løbet af de 12 dage inviterer kunstnerne også til foredrag, debatter, oplæsning og andre arrangementer, som på forskellig vis sætter fokus på irakernes situation.

Billedhuggeren Martin Erik Andersen, som er blandt de medvirkende kunstnere, siger i en pressemeddelelse, at udvisningen af asylansøgere også er billeder.

»Billeder, der udstiller vores smålighed, uanstændighed og moralske fattigdom. Billeder som vores fællesskab ikke kan bære«, fastslår han.

Pengene går ubeskåret til flygtningene

John Kørner har malet et billede til lejligheden med Brorsons Kirke som motiv, og dette og de andre værker udbydes på en auktion, der gennemføres i samarbejde med auktionshuset Bruun Rasmussen.

Indtægterne går ubeskåret til de irakiske flygtninge gennem borgerinitiativet Kirkeasyl.

ritzau

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce