Tuborg: Det bliver en dåse

En 30 meter høj øldåse vil inden ugens udgang blive rejst ved siden af den gamle Tuborgflaske på Strandvejen i Hellerup.

Kultur

En 30 meter høj øldåse vil inden ugens udgang blive rejst ved siden af den gamle Tuborgflaske på Strandvejen i Hellerup. Dåsen er, ifølge marketingdirektør Ken H. Andersen, Tuborg, foreløbig på prøve og bliver nedtaget efter en måned.

Han begrunder ønsket om at udskifte flasken, som stammer fra Den Nordiske Industri- Landbrugs- og Kunstudstilling i 1888, med, at dåsens mere kantede former passer bedre ind i omgivelserne.

Forskønnelsesformand rystet
Næstformand i Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse Michael Varming er rystet over Tuborgs planer om at rive den gamle flaske ned. Han siger:

»Tuborg har i forvejen opnået et fuldstændig åndsforladt miljø med deres dåsearkitektur, og hvis de fjerner de sidste små pudseløjerligheder til fordel for endnu en dåse, er der slet ikke noget at komme efter mere«.

Tidl. bestyrelsesformand kan ikke lide idéen
Tidligere bestyrelsesformand i Carlsberg Kristof Glamann synes heller ikke, kæmpedåsen er nogen særlig god idé.

»Flasken er jo efterhånden et historisk monument, og hvordan en dåse skulle passe bedre ind i det arkitektoniske miljø, kan jeg ikke se«, siger han.

Flasken er bevaringsværdig
Om Tuborg overhovedet kan få lov at rive flasken ned eller flytte den, er op til Gentofte Kommunalbestyrelse. Flasken er i lokalplanen fra 2000 vurderet som bevaringsværdig med bred politisk enighed i kommunalbestyrelsen. Borgmester i Gentofte Kommune Hans Toft (C) siger:

»De skal have tilladelse, hvis de vil nedrive, ombygge eller på anden måde ændre flasken. Den er et stykke kulturarv og hører til på Tuborggrunden. Det er min holdning, og jeg har ikke nogen forestilling om, at kommunalbestyrelsen skulle have ændret opfattelse siden kommunalplanens vedtagelse«.

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  #FootballLeaks

  Jakob Sorgenfri Kjær

  Journalist

  Jeg havde måske en ide om det. Men efter måneders arbejde med materialet i #FootballLeaks har det alligevel overrasket mig, hvor meget pengene styrer fodbolden. I mange ligaer er spillere reduceret til spekulationsobjekter, klubber ser stort på regler for at fremme kortsigtede kapitalinteresser, mens agenter får dukkerne til at danse i jagten på at maksimere deres profit.

  Det er på høje tid, at fodboldindustriens dybe hemmeligheder kommer frem i lyset blandt dem, der betaler for det hele.

  Læs alle artikler om #FootballLeaks her, eller se denne video for at forstå, hvordan mere end 18 mio. hemmelige dokumenter fra fodboldens verden er havnet hos os.

Annonce