Jørgen Leth: Det er fuldstændigt latterligt

Vennen og kollegaen kalder udsmidning en kæmpe overreaktion fra festival.

Kultur

Jørgen Leth har selv prøvet en mediestorm på baggrund af udtalelser fremstillet uden for kontekst, da han i bogen 'Det uperfekte menneske' fantaserede om sex med sin husholderskes unge datter.

Og nu går han til forsvar for vennen og kollegaen Lars von Trier, som i går på et pressemøde kom galt afsted, da han kom med en nazi-provokation og nu er blevet erklæret uønsket af Cannes-festivalens ledelse.

LÆS OGSÅ

»Det er fuldstændig latterligt. Han er vores største kunstner - en mester - og han har givet så meget til den festival, at det er en kæmpe overreaktion fra festivalen«, siger Jørgen Leth til tv2.dk.

Kender ikke von Trier godt nok
Hvis ikke festivalledelsen kan gennemskue en sådan provokation, kender de ikke von Trier godt nok, mener Jørgen Leth.

»Det er helt ved siden af. Lars elsker at provokere. Han hyldede jo ikke nazisterne, men den æstetik, som bl.a. Speer og Leni Riefenstahl udøvede under 2. Verdenskrig«, siger han.

»Han har været med til festivalen i så mange år, at de burde kende hans trang til at provokere, og han har jo sagt undskyld. Så ja, det er fandme for meget, synes jeg«.

Får ikke konsekvenser

Jørgen Leth understreger, at von Trier, som han har lavet filmen 'De fem benspænd' sammen med, gik over grænsen med sine udtalelser

Han tvivler dog på, at sagen får langvarige konsekvenser for Lars von Trier. Dertil er han for stor en kunstner.

LÆS OGSÅ

»Han er et kæmpe navn ude i verden. Det gør ham ikke mindre. Han var kult mange af de steder, hvor vi kom i forbindelse med 'De fem benspænd'«, siger instruktøren og forfatteren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce