Tegning: Philip Ytournel

Tegning: Philip Ytournel

Kultur

Philip Ytournel kan både tegne og skrive imponerende

Politikens tegner Philip Ytournel viser en imponerende spændvidde i opsamlingsalbummet 'Hvad føler du lige nu?', hvor tekster, grafik og tegninger spiller nøje sammen.

Kultur
FOR ABONNENTER

Den retrospektive samling af Philip Ytournels tegninger har fået titlen 'Hvad føler du lige nu?', hvilket meget godt beskriver denne Politiken-tegners sarkastiske holdning til til 2010'ernes socialmedie-inficerede tidsånd, båret af diffust medieføleri og målrettet hysteri.

Ved første øjekast synes overfloden af ideer på de 232 sider også at vidne om en letbevægelig kunstner, men dette indtryk fordamper, når man arbejder sig længere ned i indholdet. Ytournel er en mester, hvad angår kunstneriske beslutninger, og der er lagt mange overvejelser i, hvordan tekster og tegninger kan gå i tæt symbiose.

Bogen indeholder en stribe små interviews med tegneren, der giver et indblik i tegningernes tilblivelsesproces, og i et af dem siger Ytournel blandt andet: »Hvis du kan tænke det, kan du tegne det. Så i princippet kan tegnere tegne alt«. Det kunne godt stå som et credo over tegnerens mangefacetterede, men vellykkede eksperimenter.

Der er provokationer, som når Ytournel illustrerer de saftige, nyudgivne og nu ucensurerede dele af Njals Saga, hvor Ruds lem, der var for stort til samlejer, fylder det meste af en avisside.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce