Anonyme bruger: Det sociale medie Jodel er digital lokumspoesi

På Jodel er brugerne anonyme – og det giver rum til at skrive grænseoverskridende og intime ting, mange normalt ikke ville turde stå ved offentligt. Men anonymiteten åbner også for mobning og trusler, påpeger ekspert.

FOR ABONNENTER

I morgen fortæller jeg min gode veninde, at jeg har følelser for hende. Har øvet min ’salgstale’ en million gange, og den lyder seriøst kun dummere for hver gang. #wishmeluck #flugtenfrafriendzone«, skriver en 22-årig mand fredag middag på det sociale medie Jodel.

»Go for it. Synes du er modig«, »Sådan! Seje dig!« og »Hepper på dig! Friendzone er fuckin hård. Prøvede det selv og det endte ikk godt. Hun ville være venner men det kunne jeg ikk. Det kunne hun ikk forstå«, lyder svarene fra andre brugere i løbet af få minutter.

Efter en time har 17 brugere kommenteret på opdateringen, og den har fået 109 såkaldte upvotes – positive stemmer.

»Tak for det folkens – jeg er pissenervøs, så opbakningen hjælper bestemt«, replicerer den første bruger.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

Annonce

Forsiden

    Thailands trafikkaos koster liv

    Claus Blok Thomsen

    Journalist

    Hver femte traumepatient i Thailand dør på vej til hospitalet, fordi ambulancen sidder fast i landets kaotiske trafik. Det skriver Bangkok Post efter at en video på de sociale medier har skabt fornyet debat om problemet. På videoen kan man se en bilist, der ikke vil give plads for en ambulance under udrykning.

Annonce