Anonyme bruger: Det sociale medie Jodel er digital lokumspoesi

På Jodel er brugerne anonyme – og det giver rum til at skrive grænseoverskridende og intime ting, mange normalt ikke ville turde stå ved offentligt. Men anonymiteten åbner også for mobning og trusler, påpeger ekspert.

FOR ABONNENTER

I morgen fortæller jeg min gode veninde, at jeg har følelser for hende. Har øvet min ’salgstale’ en million gange, og den lyder seriøst kun dummere for hver gang. #wishmeluck #flugtenfrafriendzone«, skriver en 22-årig mand fredag middag på det sociale medie Jodel.

»Go for it. Synes du er modig«, »Sådan! Seje dig!« og »Hepper på dig! Friendzone er fuckin hård. Prøvede det selv og det endte ikk godt. Hun ville være venner men det kunne jeg ikk. Det kunne hun ikk forstå«, lyder svarene fra andre brugere i løbet af få minutter.

Efter en time har 17 brugere kommenteret på opdateringen, og den har fået 109 såkaldte upvotes – positive stemmer.

»Tak for det folkens – jeg er pissenervøs, så opbakningen hjælper bestemt«, replicerer den første bruger.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret direkte til din telefon, tablet og computer hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Er det her en markering eller en fejring?

    På fredag rejser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til Caribien for at markere 100-året for salget af Dansk Vestindien til USA.

    Men på St. Croix er øboerne splittede.

    For nogle mener, at ’The Centennial’, som jubilæet bliver kaldt, ripper op i gamle sår og endnu en gang slår fast, at øerne og deres beboere er ejet af andre end dem selv.

    Politikens Gudrun Marie Schmidt tog til St. Croix for at finde ud af, hvor befolkningen står før markeringen. Læs hendes reportage her.

Annonce