Mari Magnus har brugt sin erfaring fra programmet 'Jenter' til et mestre sms-tonen blandt de norske unge.

Mari Magnus har brugt sin erfaring fra programmet 'Jenter' til et mestre sms-tonen blandt de norske unge.

Kultur

27-årige Mari 'stalkede' de norske unge for at skrive sms'erne i 'Skam'

Når Isak, Even, Eskild, Noora og Vilde fra ’Skam’ skriver sms’er og updates, er det Mari Magnus, der står bag. Hun rammer de 16-åriges tone, fordi hun bl.a. har stalket dem på sociale medier.

Kultur
FOR ABONNENTER

»Han la på når jeg ringte«, skriver Isak til sin bumsede ven, Magnus.

»Send han en mld. Fett å få mld. Sitat Bjørnstjerne Bjørnson«, svarer Magnus.

Det er sjovt, sødt, ærligt, troværdigt. Og det rammer. Følelser som pinslen, når kæresten ikke svarer. Man kender det fra sit eget liv, og fans kender det fra den norske ungdomsserie ’Skam’. Når Isak venter på svar fra sin Even, venter vi selv med i real tid. For vi får svaret på NRK’s hjemmeside samtidig med Isak. Her bliver sms’erne lagt ud sammen med Messenger-chats, Instagramupdates og så de egentlige filmklip, der til sidst klippes sammen til et ugentligt afsnit. At følge karakterernes interaktion på sms og sociale medier er et af de greb, seriens skabere bruger, for at seerne bliver rigtigt engageret i, hvad der foregår mellem Isak og Even, Jonas og Isak, Eva og Noora, Vilde og Sana og så videre.

Og selv om det er voksne mennesker i NRK, der står bag det, der bliver skrevet på karakterernes sociale medier, rammer det plet i en sådan grad, at de unge tager det direkte til sig. Det er den 27-årige Mari Magnus, der skriver dem, og vi har talt med hende om, hvordan hun gør.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce