Rune Klan er dansk standups svar på okapien. Aparte, spraglet, sjælden og fantastisk.
Foto: Mikkel Tjellesen

Rune Klan er dansk standups svar på okapien. Aparte, spraglet, sjælden og fantastisk.

Kultur

Fem hjerter: 'Barnløs' er et exceptionelt sammenkog af tryl, jokes og tragikomisk magi

Rune Klans nye forestilling er standup-komik, når den er mest poetisk. Den er livsklog, svævende og charmerende sjov.

Kultur
FOR ABONNENTER

En sand komiker er ikke en, der gør sjove ting. Nej, en ægte klovn gør ting sjove. Og man kan roligt sige, at den finurlige, charmerende og knaldhamrende dygtige tryllekomiker Rune Klan lever op til den etikette. For når han formår at skabe et halvanden time langt show, der handler om hans egne og hustruens problemer med at blive forældre, som fandeme er sjovt, så lattertårerne sine steder triller lystigt, så er han en komediant af den helt særlige slags, der skal frelse menneskeheden fra mismod i disse så ufrivilligt komiske tider.

Lige siden han trådte ind på scenen med sin unikke blanding af tryllekunst og ordkomik i professionel klasse, har Rune Klan været dansk standups svar på okapien. Aparte, spraglet, sjælden og fantastisk. Og han har bevæget sig fra det meget lavpraktiske og slapstick-prægede til det nærmest Las Vegas-agtigt overdådige.

Med forestillingen'Barnløs' er han tilbage med hjemmesnedkererede kulisser, selvbiografisk historiefortælling og overraskende stærke trylletricks. Som vi selvfølgelig ikke løfter sløret for. Det ville være ondt.

Man siger, at ligningen for komik er tragedie plus tid. Men her siger Klan fra, for han er lige midt i det hele. I syv-otte år har han og konen forsøgt at gøre to til tre, og det er en lang og besværlig proces. Det kan de fleste godt forestille sig, og rigtig mange ved det også godt. Ufrivillig barnløshed er en svøbe i den vestlige verden. Op mod en fjerdedel af alle graviditeter på denne side af planeten har krævet en eller anden form for lægelig indsats.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce