Er debatten på nettet demokrati eller barbari?

Da ordet var på tryk, langt og svært at forstå for andre end eliten. Med internettet fik også jævne folk lejlighed til at udtrykke deres vrede, afmagt, skadefryd og hån. Til bestyrtelse for de dannede. Men hvad er det egentlig, der foregår i vores onlinedebatter?

FOR ABONNENTER

Uden for kontorets glasvægge ligger den redigerede verden. Redaktionen, hvor Ekstra Bladets journalister bevæger sig omkring og spejler verden på deres facon. Herinde i det store kontor er der hul til en anden verden, som for mange af os var usynlig for få år siden. Folkedybet kalder nogle den. Ekstra Bladets debatforum Nationen, hvor også menigmand tør, hvor andre tier. Og det i en grad, så den danske debat med flittig afbrænding af sprogets mindre polerede gloser her jævnligt krydser kogepunktet.

»Nu har jeg lagt en historie på her«, siger Nationens redaktør, Thomas Harder, og nikker mod skærmen.

»Hvis bederum skal være tilladt, skal rygning også være tilladt?«, lyder overskriften. I går afholdt Nationen afstemning om, hvorvidt der skal være bederum på skoler. Den deltog 55.000 læsere i. Otte ud af ti sagde nej. Nu har redaktøren så fanget ovenstående udsagn i et indlæg – og stiller det som spørgsmål til læserne.

»Og så går folk til tasterne«, siger han.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce