Der bliver kysset godt igennem i Jorns ’Farlige kys’ fra 1955. Hvad det farlige ved det er, kan man diskutere.
Foto: Foto fra udstillingen / Jorn Museum

Der bliver kysset godt igennem i Jorns ’Farlige kys’ fra 1955. Hvad det farlige ved det er, kan man diskutere.

Kultur

Kulturhovedstaden strækker sig hele vejen til Silkeborg. Her har de Jorn og Munch på plakaten

Kulturhovedstad 2017 begrænser sig ikke kun til Aarhus. I Silkeborg slår Museum Jorn for tiden sin egen besøgsrekord ved for første gang at udstille Asger Jorn side om side med Edvard Munch.

Kultur
FOR ABONNENTER

Det er en almindelig hverdagstirsdag, vinterferien er forbi, og jeg har for en sikkerheds skyld spurgt på Museum Jorn, hvornår på dagen jeg kan forvente at møde flest folk i udstillingen. Den bekymring kunne jeg have sparet mig.

I vinterferiens sidste dage slog museet ved Remstrup Å i Silkeborg sin egen besøgsrekord med over 1.000 gæster om dagen. Parkeringsarealet er blevet udvidet, en ekstra ’kaffestation’ er på vej, en ny kasse er åbnet, og reserver af maling og pensler til børn er hasteindkøbt. Og det første store rum i den nye udstilling er indrettet som en slags venterum med film, så der er et sted at gøre af gæsterne til en af de mest højprofilerede kunstbegivenheder i kulturhovedstaden Aarhus 2017:

Dobbeltudstillingen ’Jorn + Munch’ med over 100 værker af de to store nordiske malere, norske Edvard Munch og danske Asger Jorn, som i 1940’erne rejste til Oslo og blev inspireret af den ældre nordmand og hans malekunst.

Jorn-museet samarbejder med Munchmuseet i Oslo om udstillingen, som har været ti år undervejs og blev vist på Munchmuseet sidste år. Nu er omkring 50 topforsikrede Munch-værker fragtet til Silkeborg i en udstilling, som nok var blevet til uden kulturhovedstadsåret, men som har haft lettere gang på jord med formularen: ’Aarhus 2017’:

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce