Foto: Miriam Dalsgaard

Dirigent skal redde liv på hospitalet

Mens komponisten Ture Larsen sidder på sit kunstneriske højdepunkt og skriver en opera, glemmer han verden omkring sig og mister sit job. Da han er på røven, møder han den basunspillende læge Randi, som får en fiks idé: Måske kan Ture bruge sine kunstneriske evner til at redde liv på hospitalet.

FOR ABONNENTER

Artiklen her har sit eget soundtrack. Tryk play på de små afspillere, som dukker op undervejs, og så får du underlægning til læsningen.

Du står i en elektrisk jungle på en fjern planet omgivet af hule stammer fyldt med digitale frøer. Fugle af kviksølv slår monotone triller, og en sværm af insekter svirrer omkring dig på nylonvinger. Det lyder ikke som noget, du har hørt før.

Du åbner øjnene.

Du står i et undervisningslokale på et hospital i Nordsjælland. Fire læger sidder i en halvcirkel med hver sin ghettoblaster i armene, holder den tæt, som var den et spædbarn. Lydene fra den elektriske regnskov strømmer fra højttalerne. Foran de fire læger står en femte, en ung rødhåret kirurg med munden strammet sammen til en hvid streg. Hans øjne er alvorlige og kontaktsøgende, ryggen er rank, og han peger på to af lægerne, knytter hånden, og de trykker stop på deres ghettoblastere.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce